Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

И ти можеш бити Божји пријатељ!

 1. ЛЕКЦИЈА

Бог те позива да му будеш пријатељ

Бог те позива да му будеш пријатељ

Бог жели да му будеш пријатељ. Да ли си икада размишљао о томе да би могао да будеш пријатељ најважнијој Особи у свемиру? Аврахам, који је још давно живео, био је назван Божјим пријатељем (Јаков 2:23). Други о којима Библија говори такође су били у пријатељству с Богом и имали су многе благослове. Данас људи из целог света постају Божји пријатељи. И ти можеш бити Божји пријатељ.

Пријатељство с Богом је боље од пријатељства с било којим човеком. Бог никада неће разочарати своје верне пријатеље (Псалам 18:26). Пријатељство с Богом је боље од богатства. Кад богаташ умре, његов новац одлази другима. Међутим, они који су у пријатељству с Богом имају благо које им нико не може узети (Матеј 6:19).

Неки ће можда покушати да те спрече да учиш о Богу. Можда ће то покушати чак и неки твоји пријатељи и укућани (Матеј 10:36, 37). Ако ти се други смеју или ти прете, запитај се: ’Коме желим да угодим — људима или Богу?‘ Размисли о следећем: ако би ти неко рекао да више никако не једеш, да ли би га послушао? Наравно да не би! Мораш да једеш да би живео. А Бог ти може дати да живиш вечно! Зато никада немој дозволити да те било ко спречи да научиш како можеш бити Божји пријатељ (Јован 17:3).