Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Божје Краљевство влада!

Лево: хуманитарна помоћ из Швајцарске за браћу у Немачкој, 1946; десно: поновна изградња Дворане Краљевства након цунамија у Јапану, 2011.

 6. ДЕО

Подршка Краљевству — грађевински пројекти и хуманитарна помоћ

Подршка Краљевству — грађевински пројекти и хуманитарна помоћ

 УЛАЗИШ у Дворану Краљевства и једва је препознајеш. Увек си био поносан на ту зграду. Можда си чак учествовао у њеној изградњи и радо се сећаш тога. Али сада си још поноснији јер видиш да је дворана претворена у привремени центар за пружање хуманитарне помоћи. Недавно је твој крај захватило снажно невреме, које је изазвало поплаве и опустошило читаво подручје. Зато је Одбор подружнице брзо организовао помоћ како би они који су погођени том катастрофом добили храну, одећу, чисту воду и друге ствари. Пакети с хуманитарном помоћи су уредно сложени. Браћа и сестре улазе редом, узимају шта им је потребно, а многи од њих бришу сузе радоснице.

Исус је рекао да ће се његови следбеници препознавати по међусобној љубави (Јов. 13:34, 35). У овом делу ћемо осмотрити како хришћанска љубав међу Јеховиним сведоцима долази до изражаја док заједно граде различите објекте и пружају хуманитарну помоћ суверницима. Та љубав је снажан доказ да живимо под Исусовом краљевском влашћу.

У ОВОМ ДЕЛУ

18. ПОГЛАВЉЕ

Како се финансира проповедање о Краљевству

Како се прибављају средства? За шта се користе?

19. ПОГЛАВЉЕ

Грађевински пројекти на част Јехови

Богу доносе част грађевине посвећене њему, али он много више цени нешто друго.

20. ПОГЛАВЉЕ

Помагање суверницима као део свете службе

Зашто се може рећи да је помагање суверницима део наше свете службе Јехови?