Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Божје Краљевство влада!

Лево: полицајац хапси објавитеља због проповедања, Ајндховен, Холандија, 1945; десно: Да ли је у твојој земљи право на проповедање законски признато?

 4. ДЕО

Победе Краљевства — законско потврђивање права на проповедање

Победе Краљевства — законско потврђивање права на проповедање

 У СЛУЖБИ од куће до куће, почињеш пријатан разговор са станарем. Твој сарадник примећује да се иза вас зауставља полицијски аутомобил. Из њега излази полицајац и креће према вама. „Јесте ли ви они што иду од куће до куће и причају о Библији?“, пита он. „Неко вас је пријавио.“ С поштовањем разговарате с њим и кажете да сте Јеховини сведоци. Шта ће се затим десити?

То у великој мери зависи од прошлости. Какав је став према Сведоцима током година имала влада твоје земље? Како је данас? Да ли се уважава верска слобода? Ако је тако, томе су вероватно много допринели твоји суверници који су се деценијама неуморно залагали за ’одбрану и законско потврђивање права на проповедање добре вести‘ (Фил. 1:7). Каква год да је ситуација у твојој земљи, размишљање о правним победама Јеховиних сведока ојачаће ти веру. У овом делу ћемо осмотрити неке од тих изузетних догађаја. Наше победе су упечатљив доказ да Краљевство стварно влада, јер својом снагом не бисмо остварили таква достигнућа!

У ОВОМ ДЕЛУ

13. ПОГЛАВЉЕ

Објавитељи Краљевства излазе пред суд

У данашње време неке судије имају исто гледиште као уважени учитељ закона Гамалило.

14. ПОГЛАВЉЕ

Одани искључиво Божјој власти

Јеховини сведоци су се због своје политичке неутралности суочили с „реком“ прогонства, али добили су помоћ из неочекиваног извора.

15. ПОГЛАВЉЕ

Борба за слободу вероисповести

Божји народ се бори за своје право да поштује закон — закон Божјег Краљевства.