Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Божје Краљевство влада!

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драги објавитељу Краљевства,

ЗАМИСЛИ да си члан некадашње бетелске породице у Бруклину. Петак је ујутро, 2. октобар 1914. Дошао си на доручак и седиш на свом уобичајеном месту, чекајући да дође брат Расел. Врата се отварају и он улази у трпезарију. По обичају, на тренутак застане и весело поздрави бетелску породицу: „Добро јутро свима!“ Али овог пута не иде одмах на своје место на челу стола већ пљесне рукама и каже: „Завршила су се времена незнабожаца. Окончано је владање њихових краљева!“ Кад чујеш ту дивну вест, ван себе си од радости — дуго си чекао овај тренутак! Заједно са осталим члановима бетелске породице поздрављаш ту лепу вест дугим и снажним аплаузом.

Прошло је више деценија откако је брат Расел изговорио те незаборавне речи. Шта је Краљевство од тада  постигло? Много тога! Јехова је преко Краљевства постепено прочишћавао и поучавао свој народ, који је од 1914. до данас порастао с неколико хиљада на скоро осам милиона. Како теби лично користи Јеховина поука?

Можда си чуо да нека браћа кажу: „Јеховине небеске кочије су у покрету“, и то је тачно. Чињеница је да се од 1914. те кочије, које представљају невидљиви део Јеховине организације, крећу брже него икад, као што ћеш видети док будеш читао ову књигу. Да би остварили циљ да проповедају добру вест у целом свету, објавитељи Краљевства су ишли у корак с временом и користили различите методе и средства, као што су новине, информативне поворке, филмови, картице за сведочење, фонограф, радио, па чак и интернет.

Захваљујући Јеховином благослову, данас издајемо и бесплатно уручујемо библијску литературу на више од 670 језика. Самопожртвовани добровољци помажу при изградњи Дворана Краљевства, Конгресних дворана и подружница, како у богатијим тако и у сиромашнијим земљама. Када се деси нека природна катастрофа, суверници одмах прискачу у помоћ, доказујући да су ’прави пријатељи и браћа у невољи‘ (Посл. 17:17).

Понекад нам свештенство и други противници ’стварају неприлике служећи се законом‘, али не успевају да остваре своје циљеве. Вера нам је ојачана кад видимо да увек изнова њихови покушаји на крају доприносе „ширењу добре вести“ (Пс. 94:20; Фил. 1:12).

Част нам је што сарађујемо са свом нашом браћом и сестрама јер смо сви заједно слуге нашег Краља Исуса (Мат. 24:45). И ти си део тог међународног братства које много волимо. Искрено се надамо да ће ти ова књига помоћи да више него икад цениш своје духовно наслеђе.

Желимо ти све најбоље.

Твоја браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока