Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Божје Краљевство влада!

Лево: сестра пушта снимак говора брата Ратефорда, Алабама, САД, крајем 1930-их; десно: Швајцарска

 1. ДЕО

Истина о Краљевству — духовна храна у право време

Истина о Краљевству — духовна храна у право време

 УПРАВО си прочитао један библијски стих са човеком с којим проучаваш Библију. Очи су му засјале кад је схватио значење тих речи. Замишљено пита: „Хоћеш да кажеш да можемо вечно живети у рају, и то на земљи?“ Објавитељ поред тебе се насмеши и каже: „Сад смо то видели у Библији, зар не?“ Одушевљен, човек одмахује главом у неверици: „Не могу да верујем да ми то нико до сада није рекао!“ Присећаш се да је слично реаговао пре пар недеља, кад је сазнао да се Бог зове Јехова.

Да ли си икад доживео тако нешто? Многе Божје слуге јесу. Мало је ствари које нас тако снажно могу подсетити на драгоцен дар који смо добили — познавање истине! Али како је тај дар дошао до тебе? У овом делу ће бити речи о томе. Из деценије у деценију, Божји народ је све боље разумевао истину, а начин на који се то догађало жив је доказ да је Божје Краљевство стварна власт. Већ читав један век, његов Краљ, Исус Христ, брине за то да Божје слуге буду поучене истини.

У ОВОМ ДЕЛУ

3. ПОГЛАВЉЕ

Јехова открива своју намеру

Да ли је Божје Краљевство било део Божје првобитне намере за човечанство? Како је Исус расветлио истину о Краљевству?

4. ПОГЛАВЉЕ

Јехова узвисује своје име

Шта је Краљевство постигло у вези с Божјим именом? Како ти лично можеш допринети посвећењу Јеховиног имена?

5. ПОГЛАВЉЕ

Краљ расветљава истину о Краљевству

Ово поглавље открива више о Божјем Краљевству, његовим владарима и поданицима, као и шта подразумева верност тој власти.