Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

„Одржите се у Божјој љубави“

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Свима вама који волите Јехову:

„Упознаћете истину и истина ће вас ослободити“, рекао је Исус (Јован 8:32). Колико су само охрабрујуће ове речи! Заиста је могуће упознати истину чак и у овим изузетно тешким „последњим данима“ када на сваком кораку има лажи и преваре (2. Тимотеју 3:1). Да ли се сећаш тренутка када си схватио да је оно што се налази у Божјој Речи заиста истина? То је сигурно био невероватан осећај!

Међутим, као што је важно да добро упознамо истину и да је редовно преносимо другима, тако је важно и да се ми лично понашамо у складу са њом. Да бисмо успели у томе, неопходно је да се одржимо у Божјој љубави. Шта то значи? Оно што је Исус рекао последње вечери свог живота на земљи даје одговор на ово питање. Својим верним апостолима је рекао: „Ако се држите мојих заповести, остаћете у мојој љубави, као што сам се ја држао Очевих заповести и остајем у његовој љубави“ (Јован 15:10).

Запази да је Исус остао под окриљем Божје љубави захваљујући томе што се држао Очевих заповести. Исто важи и за нас данас. Да бисмо се одржали у Божјој љубави, сваког дана морамо живети у складу са истином. Те исте вечери Исус је рекао: „Ако то знате, срећни сте ако тако и чините“ (Јован 13:17).

Искрено се надамо да ће ти ова књига помоћи да живиш у складу са истином и да се тако одржиш ’у Божјој љубави надајући се вечном животу‘ (Јудина 21).

Водеће тело Јеховиних сведока