ПРЕ него што је умро, Давид је дао Соломону нацрте за градњу храма које је добио од Јехове. У четвртој години своје владавине, Соломон је почео да гради храм, и било му је потребно седам и по година да би га завршио. На изградњи су радиле десетине хиљада људи, и то је коштало пуно, пуно пара. То је било тако зато што је употребљено пуно злата и сребра.

Храм је имао две главне собе, баш као и шатор састанка. Али, ове собе су биле дупло веће од оних у шатору састанка. У унутрашњу собу храма Соломон је ставио ковчег савеза, а у другу собу је ставио остале ствари које су се чувале у шатору састанка.

Када је храм био завршен, одржана је велика прослава. Соломон је клекнуо испред храма и помолио се, као што можеш да видиш на слици. ’Ни сва небеса нису довољно велика да те обухвате‘, рекао је Соломон Јехови, ’а колико тек мање може да те обухвати овај храм. Али, Боже мој, молим те да услишиш свој народ када ти се буде молио окренут ка овом месту.‘

Када је Соломон завршио молитву, с неба је сишла ватра. Она је спалила животињске жртве које су биле принесене. Такође, храм се испунио јаком светлошћу од Јехове. То је показало да је Јехова слушао, и да је био задовољан храмом и Соломоновом молитвом. Сада је храм, а не шатор састанка, постао место где је народ долазио да обожава Јехову.

Соломон је дуго владао на мудар начин, и народ је био веома срећан. Али, Соломон се оженио многим женама из других земаља које нису обожавале Јехову. Да ли видиш једну од њих како обожава идола? На крају су те жене навеле Соломона да и он обожава друге богове. Да ли знаш шта се догодило када је Соломон то урадио? Више није био добар према народу. Постао је окрутан, и народ више није био срећан.

Јехова је због тога био љут на Соломона, те му је рекао: ’Узећу краљевство од тебе и даћу га другом човеку. Нећу то урадити док ти будеш жив, него када буде владао твој син. Али нећу цело краљевство узети од твог сина.‘ Хајде да видимо како се то догодило.