Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 36. ПРИЧА

Златно теле

Златно теле

ОХ, НЕ! Шта то народ сада ради? Моли се телету! Зашто они то раде?

Пошто је Мојсије дуго остао на планини, народ је рекао: ’Не знамо шта се десило с Мојсијем. Зато хајде да направимо бога који ће нас одвести из ове земље.‘

’У реду‘, рекао је Мојсијев брат Арон. ’Скините златне минђуше и донесите ми.‘ Када је народ то урадио, Арон их је истопио и направио златно теле. Народ је рекао: ’Ово је наш Бог који нас је извео из Египта!‘ Потом су Израелци направили велико славље и обожавали златно теле.

Када је Јехова то видео, био је много љут. Зато је рекао Мојсију: ’Пожури и сиђи. Народ ради нешто веома лоше. Заборавили су моје законе и клањају се златном телету.‘

Мојсије је брзо сишао с планине. Када се приближио, имао је шта да види. Народ је певао и играо око златног телета! Мојсије је био толико љут да је бацио на земљу две камене плоче на којима су били закони, и оне су се разбиле у парампарчад. Онда је узео златно теле и истопио га. Затим га је смрвио у прах.

То што је народ урадио било је јако лоше. Зато је Мојсије рекао неким људима да узму мачеве. ’Зли људи који су обожавали златно теле морају умрети‘, рекао је Мојсије. Тако је убијено 3 000 људи! Зар нам то не показује да треба да пазимо да обожавамо само Јехову, а не лажне богове?