НА ЗЕМЉИ је било све више и више људи, али већина њих је била лоша попут Каина. Ипак, један човек је био другачији. То је овај човек. Он се звао Енох. Енох је био храбар. Сви људи око њега радили су лоше ствари, али Енох је ипак наставио да служи Богу.

Да ли знаш зашто су ти људи радили толико лоших ствари? Размисли: Ко је навео Адама и Еву да не слушају Бога и да једу плод за који је Бог рекао да га не једу? Да, то је био један лош анђео. Библија га назива Сатана. Он је тај који свакога покушава да наведе да буде лош.

Једног дана, Јехова Бог је послао Еноха да каже људима нешто што они нису желели да чују. Он им је рекао: ’Бог ће једног дана уништити све лоше људе.‘ Људи су вероватно били веома љути када су то чули. Можда су чак пробали да убију Еноха. Зато је Енох морао да буде веома храбар да би рекао људима оно што ће Бог урадити.

Бог није дозволио да Енох дуго живи међу тим лошим људима. Енох је живео само 365 година. Зашто кажемо „само 365 година“? Зато што су људи тада били много јачи него сада и живели су много дуже. Замисли, Енохов син Метузалем живео је 969 година!

Након Енохове смрти, људи су били све гори и гори. Библија каже да су они ’увек размишљали само о злу‘ и да је ’земља постала пуна насиља‘.

Да ли знаш који је један од разлога због чега је у то време било толико проблема на земљи? То је зато што је Сатана имао нов начин да наведе људе да раде лоше ствари. Сада ћемо сазнати нешто о томе.