Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

Пророк Исаија је понизно признао да су сав успех и напредак краљевства Јуде били резултат Јеховиног благослова. У Исаији 26:12 за Јехову пише: „Ти [си] творац свих дела наших.“ И ми Јехови можемо одати слично признање када размислимо о томе шта је све постигнуто у протеклој службеној години. Јехова заиста чини „чуда каква се никада нису десила“! (Изл. 34:10). Помисли на само неке благослове које смо од њега добили.

Наш званични веб-сајт, jw.org, користи се на фантастичан начин. Тренутно је доступан на више од 600 језика, а путем њега се могу читати и преузимати публикације на преко 750 језика. Како овај сајт помаже људима да упознају истину? О томе говори следећи пример: Један брачни пар је био разочаран религијом због лицемерја које су приметили у оквиру ње. У потрази за истинском духовношћу, наишли су на наш веб-сајт. Редовно су га посећивали да би читали наше публикације и гледали филмове. Чак су преузели брошурицу Свакодневно разматрање Писма и почели да је читају заједно са своје двоје деце тинејџерског узраста. Штавише, то су радили  оног јутра када су им Сведоци покуцали на врата. Захваљујући нашем веб-сајту, ова породица је већ много тога променила у животу. Уклонили су тетоваже и пирсинге, избацили иконе, престали да славе празнике и да гледају неприкладне филмове — и то све пре него што су Јеховини сведоци први пут дошли код њих. Сада су оба родитеља и једно дете објавитељи, а родитељи планирају да се ускоро крсте.

Многи су неизмерно захвални за још један диван дар — нашу телевизију JW Broadcasting. Месечна емисија тренутно је доступна на преко 70 језика, а ускоро ће бити доступна на још језика. Многе породице је гледају током вечери за породично проучавање. Један брат је рекао: „Јеховина организација никада није била већа, па ипак, никада раније нисмо осећали такву блискост с браћом из главног седишта!“

Конгреси су увек радосне прилике за Јеховин народ, а тако је било и службене 2015. године. На њему су била приказана 42 кратка филма и анимације, као и шест предивних музичких увода, по један пред почетак сваког дела програма. Један старији брат је запазио: „Изгледа да нико у публици није хтео да устаје са свог места да случајно не би нешто пропустио.“ Једна мисионарка је о конгресу рекла: „Захваљујући видео-материјалу, истина и Краљевство су ми још реалнији.“

 Јехова нас је током протекле године обрадовао и новим теократским песмама. Један брачни пар је рекао: „Нове песме су као загрљај од Јехове. Много пута су нам обасјале мрачне тренутке.“ На конгресу смо се подсетили на то с колико љубави наш оркестар и хор раде у главном седишту и дарују нам предивне мелодије, а све то да би се Јехова прославио.

Подстичемо све вас да, попут Јехове, срдачно дочекате оне који се врате

Да ли се и у твојој скупштини сведочи са сталцима? То је заиста изузетан вид сведочења! Неки људи који живе у неприступачним и добро обезбеђеним насељима и зградама на тај начин први пут дођу у контакт са истином. Многи други, укључујући и неактивне Сведоке, на тај начин добију духовну помоћ. У јануару 2015, један човек у Јужној Кореји је пришао сталку. Објаснио је да је недавно почео озбиљно да размишља о духовним стварима. Започет је библијски курс. У фебруару је први пут дошао на скупштински састанак, а у марту је престао да пуши. У априлу је био у обиласку подружнице. Он и даље јако лепо напредује. Ово је само једно од безброј искустава која су стигла до нас у главном седишту.

На конгресу смо добили публикацију намењену онима који су престали да активно служе Јехови. Молимо се за то да их она подстакне да се врате у Јеховино наручје пре него што буде прекасно! Подстичемо све вас  да, попут Јехове, срдачно дочекате оне који се врате (Језек. 34:16).

Јехова је веома благословио свој народ током протекле службене године. Шта нас тек чека? Остаје нам да видимо. У међувремену, имајте на уму да вас све много волимо и да се често молимо за вас.

Желимо вам све најбоље,

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока