Подешавања за приступ

Изабери језик

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2016.

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

Пророк Исаија је понизно признао да су сав успех и напредак краљевства Јуде били резултат Јеховиног благослова. У Исаији 26:12 за Јехову пише: „Ти [си] творац свих дела наших.“ И ми Јехови можемо одати слично признање када размислимо о томе шта је све постигнуто у протеклој службеној години. Јехова заиста чини „чуда каква се никада нису десила“! (Изл. 34:10). Помисли на само неке благослове које смо од њега добили.

Наш званични веб-сајт, jw.org, користи се на фантастичан начин. Тренутно је доступан на више од 600 језика, а путем њега се могу читати и преузимати публикације на преко 750 језика. Како овај сајт помаже људима да упознају истину? О томе говори следећи пример: Један брачни пар је био разочаран религијом због лицемерја које су приметили у оквиру ње. У потрази за истинском духовношћу, наишли су на наш веб-сајт. Редовно су га посећивали да би читали наше публикације и гледали филмове. Чак су преузели брошурицу Свакодневно разматрање Писма и почели да је читају заједно са своје двоје деце тинејџерског узраста. Штавише, то су радили  оног јутра када су им Сведоци покуцали на врата. Захваљујући нашем веб-сајту, ова породица је већ много тога променила у животу. Уклонили су тетоваже и пирсинге, избацили иконе, престали да славе празнике и да гледају неприкладне филмове — и то све пре него што су Јеховини сведоци први пут дошли код њих. Сада су оба родитеља и једно дете објавитељи, а родитељи планирају да се ускоро крсте.

Многи су неизмерно захвални за још један диван дар — нашу телевизију JW Broadcasting. Месечна емисија тренутно је доступна на преко 70 језика, а ускоро ће бити доступна на још језика. Многе породице је гледају током вечери за породично проучавање. Један брат је рекао: „Јеховина организација никада није била већа, па ипак, никада раније нисмо осећали такву блискост с браћом из главног седишта!“

Конгреси су увек радосне прилике за Јеховин народ, а тако је било и службене 2015. године. На њему су била приказана 42 кратка филма и анимације, као и шест предивних музичких увода, по један пред почетак сваког дела програма. Један старији брат је запазио: „Изгледа да нико у публици није хтео да устаје са свог места да случајно не би нешто пропустио.“ Једна мисионарка је о конгресу рекла: „Захваљујући видео-материјалу, истина и Краљевство су ми још реалнији.“

 Јехова нас је током протекле године обрадовао и новим теократским песмама. Један брачни пар је рекао: „Нове песме су као загрљај од Јехове. Много пута су нам обасјале мрачне тренутке.“ На конгресу смо се подсетили на то с колико љубави наш оркестар и хор раде у главном седишту и дарују нам предивне мелодије, а све то да би се Јехова прославио.

Подстичемо све вас да, попут Јехове, срдачно дочекате оне који се врате

Да ли се и у твојој скупштини сведочи са сталцима? То је заиста изузетан вид сведочења! Неки људи који живе у неприступачним и добро обезбеђеним насељима и зградама на тај начин први пут дођу у контакт са истином. Многи други, укључујући и неактивне Сведоке, на тај начин добију духовну помоћ. У јануару 2015, један човек у Јужној Кореји је пришао сталку. Објаснио је да је недавно почео озбиљно да размишља о духовним стварима. Започет је библијски курс. У фебруару је први пут дошао на скупштински састанак, а у марту је престао да пуши. У априлу је био у обиласку подружнице. Он и даље јако лепо напредује. Ово је само једно од безброј искустава која су стигла до нас у главном седишту.

На конгресу смо добили публикацију намењену онима који су престали да активно служе Јехови. Молимо се за то да их она подстакне да се врате у Јеховино наручје пре него што буде прекасно! Подстичемо све вас  да, попут Јехове, срдачно дочекате оне који се врате (Језек. 34:16).

Јехова је веома благословио свој народ током протекле службене године. Шта нас тек чека? Остаје нам да видимо. У међувремену, имајте на уму да вас све много волимо и да се често молимо за вас.

Желимо вам све најбоље,

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока