Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2016.

 НАЈВАЖНИЈИ ДОГАЂАЈИ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

„Волимо нашу телевизију!“

„Волимо нашу телевизију!“

ДАНА 6. октобра 2014, телевизијска станица на интернету под називом JW Broadcasting почела је с пробним радом на енглеском језику. * Од августа 2015, програм се преводи на преко 70 језика, тако да још више браће и сестара може да ојача духовност. Многи гледаоци из различитих делова света изразили су захвалност за ову новину. Међутим, колико је посла стајало иза тога?

Прво је било потребно пронаћи одговарајући простор. Изабрана је погодна локација у нашем главном седишту у Бруклину. За само недељу дана, одабрани простор је рашчишћен, а Одељење за одржавање је почело да га припрема  за емитовање програма. Тим архитеката је осмислио достојанствен и модеран изглед студија. Многа браћа и сестре из различитих делова Сједињених Држава радили су прековремено на овим пројектима и плановима за брзу изградњу. Припреме које обично трају месецима, обављене су за неколико дана, а Одељење за набавку је брзо наручивало стотине артикала.

Постављено је на стотине метара каблова и требало се побринути да сва опрема исправно функционише. У међувремену, наш оркестар је у аудио-видео студију у Патерсону снимао музичку шпицу, у чему су им помагала браћа и сестре из многих земаља која су тамо долазила због редовног снимања музике. Припремани су сценарији, организоване пробе, а тимови у Бруклину, Патерсону и Волкилу, као и у земљама широм света, напорно су радили на видео-продукцији. Када је студио био готов и сва опрема постављена, почело се с припремом материјала за првих неколико месеци емитовања.

Телевизијски студио у Бруклину

Када смо питали једног стручњака из ове бранше колико времена је обично потребно да се направи студио ове величине, рекао нам је око годину и по дана. Наша вредна браћа и сестре урадили су то за само два месеца!

Резултати су предивни. Свака месечна емисија, која се углавном поставља првог понедељка у месецу, прегледа се преко два милиона пута. Свеукупно, филмови који се појављују на нашој телевизији месечно се прегледају десет милиона пута.

„Програм ме је приближио Јеховиној организацији и Водећем телу. Знам да припадам породици у којој влада љубав.“ (Кенија)

Како Јеховин народ реагује на овај нови програм духовне поуке? Ево неколико од многих израза захвалности:

  •  „Ово је једно од најсрећнијих вечери у мом животу. Вечерас смо моја жена и ја одгледали емисију за мај 2015. и не могу да опишем колико сам срећан. Ово је за мене један од највреднијих дарова од Јехове. Захвални смо Водећем телу и свој браћи и сестрама који су напорно радили да бисмо могли да уживамо у овој духовној поуци“ (Индонезија).

  • „Донедавно, многа браћа никада нису чула говор неког брата из Водећег тела. Сада не само што их чујемо него их и видимо. Никада раније нисмо осећали такво јединство с Водећим телом и међународним братством“ (Кенија).

  • „Мој муж није у истини, па ми то отежава да проучавам са своја два тинејџера. За мене лично, наше емисије су непроцењиве. Уверавају ме да сам део организације, и за моју децу и мене представљају велико охрабрење. Прави су благослов од Јехове“ (Велика Британија).

  • „Волимо нашу телевизију! Када је програм почео да се преводи и на друге језике, то је био одговор на наше молитве. Ви, браћо, на посебан начин нас храбрите када видимо како сте насмејани и срећни док говорите о служењу Јехови. Од када се приказују ове емисије, више него икад осећамо да смо део Јеховине предивне и невероватне организације“ (Чешка).

  •  „Када чујем чланове Водећег тела на свом језику, Јехова ми је ближи“ (Бразил).

  • „Служим Јехови 16 година, али оно што осећам данас може се упоредити само с осећањима која имамо на дан свог крштења. Драга браћо, хвала вам за JW Broadcasting“ (Бразил).

Уверени смо да ће, уз Јеховину подршку, наша телевизија и даље бити извор богате духовне поуке за браћу широм света и да ће доносити још већу хвалу и част Јехови.

^ одл. 3 JW Broadcasting се може гледати на сајту tv.jw.org.