Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2016.

 НАЈВАЖНИЈИ ДОГАЂАЈИ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

Убрзавање изградње Дворана Краљевства

Убрзавање изградње Дворана Краљевства

ЗАДИВЉУЈУЋЕ је посматрати како Јехова убрзава ширење праве религије (Ис. 60:22). Зато је и даље потребан велики број нових Дворана Краљевства. Широм света, потребно је изградити или реновирати више од 13 000 дворана.

Да би градња била бржа и јефтинија, Водеће тело уводи промене. Међународни центар за пројектовање и градњу, у нашем главном седишту у Бруклину, напорно ради да би одредио који пројекат има приоритет, као и да би убрзао изградњу и реновирање објеката широм света. Регионални центри за пројектовање и  градњу у подружницама у Аустралији, Немачкој, Јужноафричкој Републици и Сједињеним Државама надгледају пројекте на својим подручјима, посебно пазећи да се Дворане Краљевства граде брже и економичније. Такође, пружају обуку подружницама како да одржавају објекте на свом подручју. У свакој подружници, Одељење за пројектовање и градњу надгледа изградњу и одржавање Дворана Краљевства и Конгресних дворана.

У јануару 2015, све старешине из Сједињених Држава присуствовале су састанку одржаном путем видео-везе, на коме су биле изнете новине у пројектовању, изградњи и одржавању Дворана Краљевства. Ево о чему је било речи:

  • Изградња. Изглед и материјали биће прилагођени локалним околностима и темељиће се на стандардима и смерницама које пружа Одбор за издавање при Водећем телу. Објекти ће бити једноставни за одржавање и издржљиви, а у исто време лепи и економични.

  • Одржавање. Добровољци у свакој скупштини биће обучени да брину о нашим местима за састајање и да их одржавају како би објекти дуже трајали.

Истина је да су изградња и одржавање наших објеката велики подухват. Па ипак, то ће у великој мери убрзати наше дело, а добровољни прилози ће се мудро искористити.