Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 116: Како можемо вечно живети

Прича 116: Како можемо вечно живети

Да ли можеш да кажеш шта ова мала девојчица и њени друг и другарица читају? Да, то је иста књига коју и ти читаш — Моја књига библијских прича. Они читају исту причу коју и ти читаш — "Како можемо вечно живети“.

Дечак чита

Да ли знаш шта они уче? Као прво, да је потребно да упознамо Јехову и његовог Сина Исуса ако желимо да вечно живимо. Библија каже: ’Ово је начин да вечно живиш. Учи о једином истинитом Богу, и Сину којег је послао на земљу, Исусу Христу.‘

Како можемо да учимо о Јехови Богу и његовом Сину Исусу? Један начин је да прочиташ Моју књигу библијских прича од почетка до краја. Она пуно говори о Јехови и Исусу, зар не? Такође пуно говори о томе шта су они урадили и шта ће још урадити. Али, потребно је да урадимо више него да само читамо ову књигу.

Библија

Да ли видиш и ову другу књигу која је на поду? То је Библија. Нека ти неко прочита делове из Библије на којима се темеље приче из ове књиге. Библија нам у потпуности говори шта треба да радимо како бисмо сви могли на прави начин да служимо Јехови и да добијемо вечни живот. Зато треба да имамо навику да често проучавамо Библију.

Али није довољно да само учимо о Јехови Богу и Исусу Христу. Могло би се десити да пуно научимо о њима и њиховим учењима, а да ипак не добијемо вечни живот. Да ли знаш шта је још потребно?

Потребно је и да живимо у складу са оним што учимо. Да ли се сећаш Јуде Искариотског? Он је био један од дванаесторице које је Исус изабрао да буду апостоли. Јуда је пуно тога знао о Јехови и Исусу. Али шта се десило с њим? Након неког времена, он је постао себичан и издао је Исуса непријатељима за 30 сребрника. Зато Јуда неће добити вечни живот.

Да ли се сећаш Гијезија, човека о ком смо читали у 69. причи? Он је желео да има одећу и новац који му нису припадали. Зато је лагао да би дошао до тога. Али, Јехова га је казнио. Он ће казнити и нас ако не слушамо његове законе.

Али има пуно добрих људи који су увек верно служили Јехови. Ми желимо да будемо као они, зар не? Добар пример за нас је мали Самуило. Сети се, као што смо видели у 55. причи, он је имао само четири или пет година када је почео да служи Јехови у његовом шатору састанка. Зато, без обзира колико си млад, ниси толико мали да не би могао служити Јехови.

Наравно, особа коју сви желимо да следимо је Исус Христ. Чак и када је био дечак, како је показано у 87. причи, он је био у храму и разговарао је с другима о свом небеском Оцу. Следимо његов пример. Причајмо са што је могуће више људи о нашем дивном Богу Јехови и његовом Сину, Исусу Христу. Ако будемо све то радили, онда ћемо моћи да заувек живимо у Божјем новом рају на земљи.

Јован 17:3; Псалам 145:1-21.Питања

  • Шта треба да знамо ако желимо да вечно живимо?
  • Како можемо, попут девојчице и њеног друга и другарице на слици, учити о Јехови Богу и о Исусу?
  • Коју још књигу видиш на слици, и зашто треба често да је читамо?
  • Осим што учимо о Јехови и Исусу, шта је још потребно да бисмо добили вечни живот?
  • Коју смо поуку извукли из приче број 69?
  • Као што показује прича број 55, који је добар пример оставио мали Самуило?
  • Како можемо следити пример Исуса Христа, и ако то чинимо, шта ћемо моћи да радимо у будућности?

Додатна питања

Сазнајте више

ИСУС — ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ

Пут, истина и живот

Исусова учења и дела о којима говоре јеванђеља, могу променити наш живот.

СТРАЖАРСКА КУЛА

Исус је научио да буде послушан

Зашто је Исус морао да научи да буде послушан иако је био савршен?

МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ

Каква је Божја намера са земљом? (1. део)

Да ли је он намеравао да у свету влада овакво стање?