Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 115: Нови рај на земљи

Прича 115: Нови рај на земљи

Погледај ово велико дрвеће, прекрасно цвеће и високе планине. Овде је баш лепо, зар не? Види како лане једе из дечакове руке. А погледај лавове и коње на пољани. Зар не би желео да живиш у кући која би била на једном оваквом месту?

Бог жели да вечно живиш у рају на земљи. Он не жели да осетиш било шта лоше што људи данас доживљавају. Ево шта Библија обећава онима који буду живели у том новом рају: ’Бог ће бити с њима. Више неће бити смрти, ни плача, ни боли. Оно што је било сада је прошло.‘

Исус ће се побринути да дође до ове дивне промене. Да ли знаш када? Да, након што очисти земљу од свег зла и свих злих људи. Сети се, када је Исус био на земљи, он је лечио људе од свих врста болести, и чак је подизао мртве. Исус је то радио да би показао шта ће учинити на целој земљи када буде био Краљ Божјег Краљевства.

Помисли само како ће бити дивно у новом рају на земљи! Исус ће, заједно с још некима које је изабрао, владати с неба. Ти владари ће бринути о свакоме на земљи и стараће се да буду срећни. Хајде да видимо шта је потребно да радимо како бисмо били сигурни да ће нам Бог дати вечни живот у том новом рају.

Откривење 21:3, 4; 5:9, 10; 14:1-3.

Слика раја


Питања

  • Шта показује Библија, у каквим ћемо условима живети у рају на земљи?
  • Шта Библија обећава за оне који буду живели у рају?
  • Када ће Исус омогућити да дође до те дивне промене?
  • Шта је Исус радио док је био на земљи како би показао шта ће чинити као Краљ Божјег Краљевства?
  • За шта ће се Исус и његови небески сувладари побринути када буду с неба владали над земљом?

Додатна питања