Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Приоча 114: Крај свег зла

Приоча 114: Крај свег зла

Шта видиш овде? Да, војску на белим коњима. Али запази одакле они долазе. Коњи галопирају с неба, и то на облацима! Да ли на небу стварно постоје коњи?

Исус као краљ на небу

Не, то нису прави коњи. То знамо зато што коњи не могу да трче по облацима, зар не? Али Библија ипак говори о коњима на небу. Да ли знаш зашто?

Зато што су се коњи некада пуно користили у ратовима. Дакле, када Библија говори о особама које долазе с неба на коњима, тиме се показује да ће Бог водити рат с људима на Земљи. Да ли знаш како се назива тај рат? Армагедон. Он ће се водити да би се уништило све зло на земљи.

У том рату ће предводити Исус. Сети се, Јехова је изабрао Исуса да буде краљ његове владавине. Из тог разлога Исус носи круну. А мач показује да ће он убити све Божје непријатеље. Да ли треба да се изненадимо што ће Бог уништити све зле људе?

Погледај поново 10. причу. Шта тамо видиш? Да, велики Потоп који је уништио све зле људе. Ко је проузроковао тај Потоп? Јехова Бог. Сада погледај 15. причу. Шта се тамо дешава? Содом и Гомора су уништени ватром коју је Јехова послао.

Листај даље до 33. приче. Погледај шта се десило са египатским коњима и ратним кочијама. Ко је проузроковао да се сручи вода на њих? Јехова. Он је то урадио да би заштитио свој народ. Погледај 76. причу. Тамо ћеш видети да је Јехова дозволио да и Израелци, његов народ, буду уништени зато што су постали зли.

Зато не треба да нас изненади то што ће Јехова послати своје небеске војске да би окончао све зло на земљи. Али размисли шта ће то само значити! Окрени страну да погледамо.

Откривење 16:16; 19:11-16.Питања

  • Зашто Библија говори о коњима на небу?
  • Како се зове Божји рат против злих људи на земљи, и која је сврха тог рата?
  • Ко је према слици Онај који ће предводити у тој бици, зашто носи круну, и шта значи то што има мач?
  • Ако се осврнемо на приче 10,15 и 33, зашто не треба да нас изненади то што ће Бог уништити зле људе?
  • Како нам приче 36 и 76 показују да ће Бог уништити зле људе чак и ако тврде да га обожавају?

Додатна питања