Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 104: Исус се враћа на небо

Прича 104: Исус се враћа на небо

У наредним данима, Исус се пуно пута показао својим следбеницима. Једном га је видело око 500 ученика. Да ли знаш о чему им је Исус причао када им се појавио? О Божјем краљевству. Јехова је послао Исуса на земљу да поучава људе о том Краљевству. Исус је то наставио да ради чак и након што је ускрснуо из мртвих.

Исус се враћа на небо

Да ли се сећаш шта је Божје краљевство? Да, Краљевство је стварна Божја владавина на небу, а Исус је онај кога је Бог изабрао да буде Краљ тог Краљевства. Као што смо видели, Исус је показао да ће бити диван краљ јер је хранио гладне, лечио болесне и чак враћао мртве у живот!

Стога, како ће изгледати живот на земљи када Исус буде хиљаду година владао као краљ с неба? Да, цела планета ће бити претворена у предиван рај. Више неће бити ни ратова, ни криминала, ни болести, па чак ни смрти. Сигурни смо да ће бити тако зато што је Бог створио Земљу да буде рај у којем ће људи уживати. Управо је зато на почетку и створио Еденски врт. А Исус ће се постарати да све што Бог жели да се уради на крају и буде остварено.

Сада је дошло време да се Исус врати на небо. Он се 40 дана појављивао пред својим ученицима. Зато су они били сигурни да је он поново жив. Али пре него што је напустио своје ученике, он им је рекао: ’Останите у Јерусалиму док не добијете свети дух.‘ Свети дух је сила којом се Бог служи, попут ветра који дува, која ће помоћи Исусовим следбеницима да врше Божју вољу. На крају је Исус рекао: ’Треба да проповедате о мени до најудаљенијих делова Земље.‘

Након што је Исус то рекао, десило се нешто зачуђујуће. Он је почео да се диже ка небу, као што можеш овде да видиш. Затим га је један облак заклонио и ученици више нису могли да га виде. Исус је отишао на небо и почео је оданде да влада над својим следбеницима на земљи.

Ученици гледају у небо

1. Коринћанима 15:3-8; Откривење 21:3, 4; Дела апостолска 1:1-11.Питања

  • Колико је ученика видело Исуса једном приликом, и о чему им је он причао?
  • Шта је Божје Краљевство, и како ће изгледати живот на земљи када Исус буде хиљаду година владао као Краљ?
  • Колико се дана Исус појављивао ученицима, и шта је након тога морао да уради?
  • Шта је Исус пред сам одлазак рекао ученицима да раде?
  • Који је догађај приказан на слици, и како је Исус био заклоњен од погледа?

Додатна питања