Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

7. део: Од Исусовог ускрсења до Павловог затварања

7. део: Од Исусовог ускрсења до Павловог затварања

Трећег дана након смрти, Исус је био ускрснут. Тог дана се пет пута појавио својим следбеницима. Исус је наставио да им се појављује у наредних 40 дана. Потом, док су неки његови ученици то посматрали, Исус је узашао на небо. Десет дана након тога, Бог је излио свети дух на Исусове следбенике у Јерусалиму.

Касније су Божји непријатељи бацили апостоле у затвор, али их је један анђео ослободио. Противници су каменовали ученика Стефана и убили га. Међутим, сазнајемо како је Исус изабрао једног од тих противника да му служи на један посебан начин, и тај човек је постао апостол Павле. Потом, три и по године након Исусове смрти, Бог је послао апостола Петра да проповеда нејеврејину Корнелију и његовим укућанима.

Око 13 година касније, Павле је кренуо на своје прво проповедничко путовање. На његовом другом путовању, придружио му се Тимотеј. Сазнаћемо како су Павле и његови сапутници имали многа узбудљива искуства у служби за Бога. На крају је Павле доспео у затвор у Риму. Две године касније, он је био ослобођен, али је после поново био затворен и убијен. Догађаји из 7. ДЕЛА одиграли су се у периоду од око 32 године.

Савле заслепљен светлошћу