Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 98: На Маслинској гори

Прича 98: На Маслинској гори

Ово је Исус на Маслинској гори. Четири човека с њим су његови апостоли. То су два брата, Андрија и Петар, и још два брата, Јаков и Јован. Ово што видиш у даљини је Божји храм у Јерусалиму.

Исус и његови апостоли

Прошла су два дана откако је Исус ујахао у Јерусалим на младом магарету. Сада је уторак. Раније тог дана, Исус је био у храму. Тамо су свештеници хтели да га ухвате како би га убили. Али, плашили су се да то ураде зато што је народ волео Исуса.

’Ви змије и змијски породе!‘, тако је Исус назвао те религиозне вође. Затим је рекао да ће их Бог казнити за све лоше ствари које су урадили. После тога, Исус се попео на Маслинску гору и тада су ова четири апостола почела да му постављају питања. Да ли знаш шта су они питали Исуса?

Апостоли су га питали о будућности. Знали су да ће Исус окончати све зло на земљи. Али желели су да знају када ће то бити. Када ће Исус поново доћи да влада као Краљ?

Исус је знао да његови следбеници на земљи неће моћи да га виде када он буде поново дошао. То је зато што ће он бити на небу, а они неће моћи тамо да га виде. Зато је Исус говорио апостолима о неким стварима које ће се догађати на земљи када он буде почео да влада као Краљ на небу. Које су неке од тих ствари?

Исус је рекао да ће бити великих ратова, да ће многи људи бити болесни и гладни, да ће бити пуно криминала и великих земљотреса. Исус је такође рекао да ће се по целом свету проповедати добра вест о Божјем краљевству. Да ли видимо да се то дешава у наше време? Да! Зато можемо бити сигурни да Исус сада влада на небу. Он ће ускоро окончати све зло на земљи.

Матеј 21:46; 23:1-39; 24:1-14; Марко 13:3-10.Питања

  • Покажи Исуса на слици, и ко је то с њим?
  • Шта су свештеници хтели да ураде када је Исус био у храму, и шта им је он рекао?
  • Шта су апостоли питали Исуса?
  • Зашто је Исус говорио апостолима о неким стварима које ће се догађати на земљи када он буде почео да влада као Краљ на небу?
  • Шта је Исус рекао да ће се догодити пре него што он буде окончао све зло на земљи?

Додатна питања