Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

5. део: Од заробљеништва у Вавилону до обнове јерусалимских зидина

5. део: Од заробљеништва у Вавилону до обнове јерусалимских зидина

Док су били у заробљеништву у Вавилону, Израелци су доживели многе испите своје вере. Седрах, Мисах и Авденаго су били бачени у ужарену пећ, али их је Бог спасао. Касније, након што су Вавилон поразили Међани и Персијанци, Данило је био бачен у јаму с лавовима, али Бог је и њега заштитио затворивши уста лавовима.

На крају је Израелце ослободио персијски краљ Кир. Они су се вратили у своју домовину тачно 70 година након што су били одведени у Вавилон као заробљеници. Једна од првих ствари коју су урадили када су се вратили у Јерусалим била је да су почели да граде Јеховин храм. Међутим, ускоро су непријатељи зауставили њихове радове. Тако су прошле око 22 године од када су се Израелци вратили у Јерусалим док нису најзад довршили храм.

Затим, сазнајемо да се Јездра вратио у Јерусалим да улепша храм. То је било око 47 година након што је храм био завршен. Затим је Немија, 13 година након Јездриног доласка, помогао да се поново изграде јерусалимске разрушене зидине. У ПЕТОМ делу су обухваћене 152 године историје.

Јездра и народ се моле