Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 71: Бог обећава рај

Прича 71: Бог обећава рај

Ово је слика раја каквог је Бог можда показао пророку Исаији. Исаија је живео кратко после Јоне.

Људи у рају

Рај значи "врт“ или "парк“. Да ли те ова слика подсећа на нешто што смо већ видели у овој књизи? Доста је слична прекрасном врту који је Јехова Бог начинио за Адама и Еву, зар не? Али, да ли ће цела земља икада бити рај?

Јехова је рекао свом пророку Исаији да пише о предстојећем новом рају за Божји народ. Он је рекао: ’Вукови и овце ће живети заједно у миру. Телад и лавићи ће заједно пасти, и мало дете ће се бринути о њима. Чак ни беба неће бити у опасности ако се буде играла близу змије отровнице.‘

Многи ће рећи: ’То се никада неће десити. На земљи је увек било проблема и увек ће их и бити.‘ Али размисли о следећем: ’Какав је дом Бог дао Адаму и Еви?

Бог је сместио Адама и Еву у рај. Али, они нису били послушни Богу и једино зато су изгубили свој прекрасан дом, остарили су и умрли. Бог обећава да ће људима који га воле дати исто оно што су Адам и Ева изгубили.

У предстојећем новом рају, нико се неће озледити и ништа се неће уништавати. Владаће савршен мир. Сви ће бити здрави и срећни. Биће управо онако како је Бог на почетку и желео да буде. Али, касније ћемо сазнати како ће Бог то остварити.

Исаија 11:6-9; Откривење 21:3, 4.Питања

  • Ко је био Исаија, када је живео и шта му је Јехова показао?
  • Шта значи реч "рај“, и на шта те она подсећа?
  • Шта је Јехова рекао Исаији да напише о новом рају?
  • Зашто су Адам и Ева изгубили свој прекрасни дом?
  • Шта Јехова обећава онима који га воле?

Додатна питања