Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 8: Дивови на земљи

Прича 8: Дивови на земљи

Када би према теби ишао неко ко је висок до плафона, шта би помислио? Сигурно би помислио да је то неки див! Некада су на земљи стварно постојали дивови. Библија показује да су њихови очеви били анђели с неба. Али како је то било могуће?

Насилни дивови

Сети се да се онај зли анђео Сатана баш трудио да прави невоље. Чак је пробао да наведе Божје анђеле да буду лоши. С временом су неки од тих анђела почели да слушају Сатану. Престали су да обављају задатке које им је Бог дао да раде на небу. Сишли су на земљу и претворили се у људе. Да ли знаш зашто?

Библија каже да су ти Божји синови то урадили зато што су видели лепе жене на земљи с којима су хтели да живе. Зато су дошли на земљу и оженили се њима. Библија каже да то није било у реду, зато што је Бог створио анђеле да би живели на небу.

Када су анђели и њихове жене добили децу, она су била другачија. Док су била још мала, та деца можда и нису изгледала нешто посебно другачије. Али, она су расла све већа и већа, и постајала су све јача и јача, док на крају нису постала дивови.

Ти дивови су били зли. И пошто су били веома велики и јаки, били су насилни према другима. Покушавали су да свакога присиле да буде зао као и они.

Енох је умро, али на земљи је постојао још један човек који је био добар. Тај човек се звао Ноје. Он је увек слушао Бога.

Једног дана, Бог је рекао Ноју да је дошло време да уништи све лоше људе. Али, он је одлучио да сачува Ноја, његову породицу и многе животиње. Хајде да видимо како је Бог то урадио.

Постанак 6:1-8; Јуда 6.Питања

  • Шта се десило када су неки Божји анђели послушали Сатану?
  • Зашто су неки анђели напустили своја места на небу и сишли на земљу?
  • Зашто није било у реду то што су анђели сишли на земљу и претворили се у људе?
  • По чему су деца тих анђела била другачија?
  • Као што можеш видети на слици, шта су деца тих анђела радила када су израсла у дивове?
  • Који је добар човек живео на земљи после Еноха, и зашто га је Бог волео?

Додатна питања