Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 5: Почиње тежак живот

Прича 5: Почиње тежак живот

Ван Еденског врта, Адам и Ева су имали пуно потешкоћа. Морали су напорно да раде да би имали храну. Уместо лепих воћака, око себе су видели много трња и чичака. Ето шта се десило зато што нису слушали Бога и што су престали да буду његови пријатељи.

Адам напорно ради са сином

Али што је још горе, Адам и Ева су почели да старе. Сети се, Бог их је упозорио да ће умрети ако буду јели плод с једног дрвета. Истог дана када су га појели, они су почели да старе. Уопште није било мудро то што нису слушали Бога!

Адаму и Еви су се сва деца родила након што их је Бог истерао из Еденског врта. То је значило да ће и та деца остарити и умрети.

Да су Адам и Ева слушали Јехову, и они и њихова деца би имали срећан живот. Могли су вечно да живе и да буду срећни. Нико не би морао да остари, да се разболи и умре.

Бог жели да људи вечно живе у срећи, и он обећава да ће једног дана тако и бити. Тада не само што ће цела земља бити лепа него ће и сви људи бити здрави. И сви ће бити пријатељи, како међу собом, тако и с Богом.

Ева и њена деца

Али, Ева више није била Божји пријатељ. Због тога јој није било лако када је рађала децу. То је било веома болно. Сигурно је била много тужна што није слушала Јехову, зар не?

Адам и Ева су имали пуно синова и ћерки. Када им се родио први син, назвали су га Каин. Другом сину су дали име Авељ. Шта је било с њима? Да ли знаш?

Постанак 3:16-23; 4:1, 2; Откривење 21:3, 4.Питања

  • Како је изгледао Адамов и Евин живот ван Еденског врта?
  • Шта је почело да се дешава са Адамом и Евом, и зашто?
  • Зашто су Адамова и Евина деца морала да остаре и умру?
  • Да су Адам и Ева остали послушни Јехови, како би они и њихова деца живели?
  • Како је Ева трпела бол због своје непослушности?
  • Како су се звала прва два сина Адама и Еве?
  • Ко су ова друга деца на слици?

Додатна питања