Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 4: Зашто су изгубили свој дом

Прича 4: Зашто су изгубили свој дом

Погледај шта се сада дешава. Адам и Ева су истерани из прелепог Еденског врта. Да ли знаш зашто?

Адам и Ева су истерани из Еденског врта

Зато што су урадили нешто веома лоше. Јехова их је због тога казнио. Да ли знаш шта су то лоше Адам и Ева урадили?

Урадили су нешто што им је Бог рекао да не раде. Бог им је рекао да могу да једу плодове с дрвећа у врту. Али рекао је да с једног дрвета не једу, иначе ће умрети. То дрво је сачувао за себе. А ми знамо да није исправно да узмемо нешто што није наше, зар не? Шта се то, дакле, десило?

Једног дана када је Ева била сама у врту, с њом је разговарала једна змија. Замисли то! Та змија је рекла Еви да слободно једе плод са оног дрвета с којег им је Бог рекао да не једу. Међутим, када је Јехова стварао змије, он их није створио тако да могу да говоре. То значи да је неко други говорио уместо змије. Ко је то био?

То није био Адам. Дакле, то је морао бити неко кога је Јехова створио много пре него што је створио Земљу. То су анђели, и ми не можемо да их видимо. Један од њих је постао веома поносан. Почео је да мисли да он треба да буде владар као што је то Бог. Желео је да људи слушају њега уместо да слушају Јехову. Он је био тај анђео који је учинио да изгледа као да змија говори.

Тај анђео је успео да превари Еву. Када јој је рекао да ће постати као Бог ако поједе тај плод, она му је поверовала. Зато је појела плод, а то је урадио и Адам. Адам и Ева нису послушали Бога и зато више нису могли да живе у том прелепом врту.

Али, Бог ће се једног дана побринути да цела наша планета буде лепа као Еденски врт. Касније ћемо видети како и ти можеш учествовати у томе. Али хајде да сада видимо шта се десило са Адамом и Евом.

Постанак 2:16, 17; 3:1-13, 24; Откривење 12:9.Питања

  • Шта показује ова слика, шта се догодило са Адамом и Евом?
  • Зашто их је Јехова казнио?
  • Шта је змија рекла Еви?
  • Како је змија могла да разговара са Евом?
  • Зашто Адам и Ева нису више могли да живе у рају?

Додатна питања