Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Моја књига библијских прича

Прича 1: Бог почиње да ствара

Прича 1: Бог почиње да ствара

Све добре ствари које имамо долазе од Бога. Он је створио Сунце које нам даје светлост дању, као и Месец и звезде да бисмо имали мало светлости и ноћу. Такође је створио Земљу на којој живимо.

Али Сунце, Месец, звезде и Земља нису прве ствари које је Бог створио. Да ли знаш шта је било прво? Бог је прво створио особе које су сличне њему. Ми те особе не можемо да видимо, као што ни Бога не можемо да видимо. Те особе се у Библији називају анђели. Бог је створио анђеле да би живели с њим на небу.

Први анђео којег је Бог створио био је веома посебан. Он је био Божји први Син, и радио је заједно са својим Оцем. Он је помогао Богу да створи све остало. Помогао је Богу да створи Сунце, Месец, звезде, а и Земљу.

Како је Земља тада изгледала? У почетку на њој нико није могао да живи. Није било ничега осим једног великог океана који је прекривао целу планету. Али, Бог је желео да на Земљи живе људи. Зато је почео да је припрема за нас. Шта је урадио?

Као прво, Земљи је била потребна светлост. Зато је Бог учинио да је обасјава светлост са Сунца. Учинио је да настану и дан и ноћ. Након тога, Бог је проузроковао да се издигне копно изнад воде океана.

У почетку, на земљи није било ничега. Изгледала је као на овој слици. Није било ни цвећа, ни дрвећа, ни животиња. Чак није било ниједне рибе у океанима. Бог је морао да уради пуно тога да би Земља постала стварно лепо место на којем би живели људи и животиње.

Јеремија 10:12; Колошанима 1:15-17; Постанак 1:1-10.

Бесплодна земља


Питања

  • Одакле долазе све добре ствари, и да ли можеш да наведеш неки пример?
  • Шта је Бог прво створио?
  • Зашто је први анђео био нешто посебно?
  • Опиши како је Земља изгледала у почетку. (Види слику.)
  • Како је Бог почео да припрема Земљу за животиње и људе?

Додатна питања