Пређи на садржај

Правила приватности

Правила приватности

ВАЖНО: КОРИШЋЕЊЕМ НАШЕГ ВЕБ-САЈТА И/ИЛИ ОСТАВЉАЊЕМ БИЛО КАКВИХ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ, САГЛАСНИ СТЕ ДА СЕ СВИ ВАШИ ПОДАЦИ КОРИСТЕ НА НАЧИН И ЗА СВРХУ ОПИСАНУ У ОВИМ ПРАВИЛИМА ПРИВАТНОСТИ И У СКЛАДУ СА ВАЖЕЋИМ ЗАКОНИМА И РЕГУЛАТИВАМА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ.

 ПОШТОВАЊЕ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ

Поштовање и заштита ваше приватности за нас су веома важни. Ова Правила објашњавају на који начин ће се на нашем веб-сајту обрађивати подаци које о вама прикупимо или које нам доставите. Када посетите наш веб-сајт, ми задржавамо извесне основне информације о вама и свесни смо колико је важно да те информације буду заштићене и да ви будете обавештени о томе за шта се те информације користе. Можете одлучити да нам доставите информације које се сматрају подацима о личности. У овим Правилима, израз „подаци о личности“ односи се на информације попут вашег имена и презимена, мејл адресе, поштанске адресе, броја телефона или било које друге информације о вашем идентитету. Од вас се не захтева да доставите било које личне податке да бисте приступили јавном делу овог сајта. Термин „веб-сајт“ односи се на овај веб-сајт, као и на наше повезане веб-сајтове као што су: apps.jw.org, ba.jw.org, stream.jw.org и wol.jw.org.

 ИНФОРМАЦИЈЕ О РУКОВАОЦУ ПОДАЦИМА

Овај веб-сајт је власништво Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc. (“Watchtower”), непрофитне корпорације са седиштем у Њујорку која организује активности Јеховиних сведока. Уколико желите да креирате налог, дате прилог, затражите да вас посети неко од Јеховиних сведока или изаберете неку другу опцију која укључује и давање података о личности, пристајете на ова Правила, као и на чување ваших података на серверима у Сједињеним Америчким Државама, сакупљање, обраду, пренос и чување ваших података о личности од стране корпорације Watchtower и других организација које Јеховини сведоци користе у различитим земљама чије су услуге потребне како би се удовољило вашем захтеву. Ова верска организација делује широм света и то путем правних тела која су регистрована у различитим земљама. Када је у питању заштита података о личности, та правна тела могу укључивати локалне скупштине, подружнице или друге организације Јеховиних сведока.

Ко ће бити руковалац подацима које доставите зависиће од тога с којом сврхом користите овај веб-сајт. На пример, уколико дате онлајн прилог правном телу у одређеној земљи, онда ће ваше име и презиме и контакт информације бити прослеђени том правном телу, о чему ћете бити обавештени током давања прилога. У другом случају, уколико затражите посету, ваше име и презиме, као и контакт информације биће прослеђени подружници и скупштини Јеховиних сведока како би се удовољило вашем захтеву.

Уколико земља у којој боравите има закон о заштити података о личности који се примењује у овим околностима, контакт информације за вашу земљу можете пронаћи на страници Заштита података: контакти.

 ЗАШТИТА И ПОВЕРЉИВОСТ ПОДАТАКА

Заштита и поверљивост ваших података о личности за нас су веома важне. Користимо најмодерније технике чувања података и безбедности како бисмо ваше податке заштитили од неовлашћеног приступа, злоупотребе или објављивања, неовлашћене измене, незаконитог брисања или случајног губитка. Сви обрађивачи података о личности или трећа лица која ангажујемо како бисмо обрадили ваше податке у обавези су да поштују поверљивост ваших података. Ваше податке о личности чувамо само онолико колико је у разумној мери неопходно за сврхе за које смо их прикупили или онолико колико смо према закону обавезни.

Ваше податке о личности штитимо тако што користимо технологије енкрипције као што је Transport Layer Security (TLS). Користимо компјутерске системе са ограниченим приступом смештене у објектима с физичким, електронским и процедуралним безбедносним мерама с циљем да се заштите поверљивост и безбедност информација које су нам пренете. Држимо се строгих безбедносних мера како бисмо спречили било какав неовлашћен приступ.

 МАЛОЛЕТНИЦИ

Уколико сте малолетни према закону земље у којој приступате нашем веб-сајту, податке о личности на овом сајту можете оставити искључиво уз сагласност својих родитеља или старатеља. Уколико сте родитељ или старатељ и сагласни сте да малолетник остави своје личне податке на овом сајту, ви прихватате услове који се односе на малолетнике, а наведени су у овим Правилима.

 ТРЕЋЕ ЛИЦЕ

Понекад овај веб-сајт садржи линкове трећег лица које нам пружа одређене услуге (примера ради, попуњавање онлајн формулара). Знаћете да сте преусмерени на веб-сајт трећег лица јер ће се променити изглед странице као и адреса у вашем интернет претраживачу. Осим тога, можда ћете добити неки мејл или текстуалну поруку од трећег лица на основу захтева који сте послали преко овог сајта, а у то спадају и обавештења о активностима за које сте тражили информације. Када бирамо таквог пружаоца услуге, као и током сарадње, проверавамо правила о приватности и заштити података о личности да бисмо се уверили да удовољавају истим стандардима којих се и ми држимо. Међутим, ти пружаоци услуга омогућују коришћење апликација и услуга чије програмирање, правила коришћења, изјаву о приватности и општа правила приватности не можемо да контролишемо. Због тога је коришћење тих апликација и услуга на нашем веб-сајту подложно условима коришћења и општих правила приватности које одређује то треће лице. Ми немамо информације о ажурирањима тих докумената и зато вас молимо да пре коришћења услуга које нуди треће лице најпре размотрите њихове услове. Уколико имате питања у вези с њиховим правилима приватности, молимо вас прочитајте правила приватности која се налазе на њиховом веб-сајту.

 Ако на овом веб-сајту користите услуге Google Maps-а, имајте на уму да је коришћење тих услуга подложно тренутним правилима о приватности која важе на веб-сајту Google. Google је треће лице чије апликације, програмирање и правила коришћења не можемо да контролишемо. Због тога је коришћење услуга Google Maps-а на овом веб-сајту подложно тренутно важећим Додатним условима коришћења Google Maps/Google Earth-a. Ми немамо информације о ажурирањима тих услова и зато вас молимо да их прочитате пре употребе услуга Google Maps-a. Ако не прихватате те услове, немојте користити услуге Google Maps-a.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОМЕНАМА ОВИХ ПРАВИЛА

 Ми непрестано радимо на унапређивању постојећих и додавању нових опција и категорија на овом сајту, као и на унапређивању и додавању нових услуга које пружамо. Због таквих промена, као и промена у законима и врсти технологија које користимо, с времена на време променићемо начин на који обрађујемо податке. Када буде било неопходно да променимо Правила, све промене ћемо објавити на овај страници, како бисте знали које информације прикупљамо и како их користимо.

ACTIVE SCRIPTING ИЛИ JAVASCRIPT

Опције „Active Scripting“ или „JavaScript“ користе се да би се побољшала функционалност овог сајта. Тиме се омогућава бржи приступ информацијама. На овом сајту, те опције се никада не употребљавају да би се на корисников рачунар инсталирао неки програм нити да би се с његовог рачунара неовлашћено прикупљали подаци.

Да би неки делови овог сајта исправно функционисали, у претраживачу треба омогућити опцију „Active Scripting“ или опцију „JavaScript“. Већина претраживача дозвољава да за одређене сајтове та опција буде омогућена или онемогућена. Да бисте проверили како то можете учинити, видите „Помоћ“ (Help) вашег претраживача.