Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Правила приватности и коришћења колачића

Правила приватности и коришћења колачића

Организација Јеховиних сведока поштује право појединца на приватност. Политика о заштити података о личности које ова организација примењује широм света, налази се овде.

Политика о заштити података о личности показују како организација Јеховиних сведока користи личне податке. Осим тога, смернице које се односе на овај веб-сајт измењене су и објављене у наставку.

Овај веб-сајт је власништво Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc. (“Watchtower”), непрофитне корпорације са седиштем у Њујорку која организује активности Јеховиних сведока. Неки од сервера на којима је овај веб-сајт постављен налазе се у Сједињеним Америчким Државама.

Лични подаци

Лични подаци које корисник остави на овом веб-сајту користе се искључиво у сврху која је наведена приликом њиховог остављања.

Никоме не дајемо ваше личне податке, осим ако је то неопходно да би се испунио ваш захтев, уз пружање потпуног образложења, или ако у најбољој намери сматрамо нужним да откријемо такве информације како би се испоштовао одговарајући закон или одредба, односно како би се открили и спречили превара, безбедносни или технички проблеми. Коришћењем овог веб-сајта показујете да сте сагласни да проследимо ваше податке трећем лицу у искључиво у горе наведене сврхе. Ниједан лични податак ни под којим околностима неће бити употребљен у комерцијалне сврхе.

Треће лице. Понекад овај веб-сајт садржи линкове трећег лица које нам пружа одређене услуге (примера ради, попуњавање онлајн формулара). Знаћете да сте преусмерени на веб-сајт трећег лица јер ће се променити изглед странице као и адреса у вашем интернет претраживачу. Када бирамо таквог пружаоца услуге, периодично проверавамо правила о приватности и заштити података о личности да бисмо се уверили да удовољавају истим стандардима којих се и ми држимо. Уколико имате питања у вези с њиховим правилима приватности, молимо вас прочитајте правила приватности која се налазе на њиховом веб-сајту.

Безбедност

За нас је веома важна безбедност ваших личних података. О њој водимо рачуна тако што користимо технологије енкрипције попут Transport Layer Security (TLS). Користимо компјутерске системе са ограниченим приступом смештене у објектима с физичким, електронским и процедуралним безбедносним мерама с циљем да се заштите поверљивост и безбедност информација које су нам пренете.

Мејл адреса

Мејл адреса коју наведете приликом креирања налога на овом веб-сајту користиће се да би се ступило у контакт с вама у повезаности с вашим налогом. На пример, ако заборавите корисничко име или лозинку и затражите помоћ за пријаву на сајт, помоћ ће вам бити пружена у виду поруке коју ћете добити на мејл адресу коју сте навели.

Добровољни прилози

Уколико дате онлајн прилог, ми ћемо сачувати ваше податке. Да бисмо примили прилог путем кредитне картице користимо проверене системе плаћања с високим степеном сигурности. Не чувамо информације везане за вашу кредитну картицу, број вашег рачуна у банци или било који други податак који ови системи користе, нити имамо приступ тим информацијама. Прималац прилога чува податке о финансијским трансакцијама најмање десет година. То укључује и датум, износ и начин давања прилога. То нам омогућује да удовољимо финансијским прописима и да одговоримо на свако питање које бисте могли да поставите у том периоду. Нећемо од вас тражитик додатне прилоге.

Остали подаци

Осим за давање прилога или креирање налога, личне податке (као што су име, адреса и број телефона) можете уписати и из других разлога (на пример, да бисте затражили бесплатни библијски курс). Сакупљамо, чувамо и користимо податке које сте дали само за сврхе које сте ви навели и само онолико дуго колико је неопходно.

Колачићи и сличне технологије

Одређене информације се аутоматски сакупљају када посетите наш веб-сајт. То се ради путем колачића, веб-буба и сличних технологија. Овде термин колачић користимо у ширем смислу да означимо технологије сличне „локалном складишту“.

Колачићи. Као и код већине веб-сајтова, када посетите овај веб-сајт мала количина података познатих као колачић биће сачувана на вашем мобилном телефону, таблету или хард-диску вашег рачунара. Постоје различите врсте колачића који обављају различите функције и углавном служе да вам олакшају коришћење интернета. Колачиће користимо да бисмо знали да ли сте већ раније посетили наш веб-сајт или да запамтимо подешавања која сте изабрали кад сте користили веб-сајт. Примера ради, језик који сте изабрали може бити сачуван у колачићу тако да вам се страница одмах отвори на том језику када следећи пут посетите веб-сајт. Колачиће не користимо у маркетиншке сврхе.

Колачићи који се користе на овом веб-сајту могу се сврстати у једну од три групе:

  1. Неопходни колачићи: Ови колачићи су неопходни да бисте могли да користите неке опције на интернет страници, као што је пријава или слање образаца. Без ових колачића, услуге које сте тражили, попут давања прилога онлајн, не би биле могуће. Ту спадају и колачићи који нам омогућавају да вам пружимо услугу коју сте захтевали током прегледања сајта. Ови колачићи не сакупљају ваше податке који би се могли користити у маркетиншке сврхе нити памте које сте интернет странице посетили.

  2. Функционални колачићи: Ови колачићи омогућавају веб-сајту да запамти изборе које сте направили (као што је ваше корисничко име, језик или ваша локација), као и да вам омогући коришћење додатних опција.

  3. Аналитички колачићи: Ови колачићи се користе како би се прикупили подаци о коришћењу веб-сајта, на пример број посетилаца сајта или колико се у просеку један посетилац задржава на веб-сајту. Ти подаци се искључиво користе да би се побољшао рад веб-сајта.

Неки колачићи су сопствени колачићи који се налазе на нашем веб-сајту. Други колачићи потичу с других домена. Ми користимо само сопствене колачиће, осим колачића који су повезани са услугом Google reCAPTCHA. Ова услуга служи да се разликују људи од компјутера како би се избегла нежељена пошта. Видети https://www.google.com/intl/sr/policies/privacy/.

Веб-бубе. Странице на нашем веб-сајту могу садржати мале електронске датотеке познате као веб-бубе које нам омогућавају да пратимо активности, као на пример да знамо када сте на одређеној страници. Веб-бубе користимо да бисмо пратили коришћење овог веб-сајта, као и како он функционише.

IP адреса: IP адреса је број који идентификује ваш компјутер на интернету. Вашу IP адресу користимо како бисмо анализирали навике корисника, утврдили проблеме на веб-сајту и побољшали услуге које нудимо.

Ствар избора. Већина интернет претраживача нуди вам могућност да искључите колачиће или да добијете поруку пре него што колачић буде сачуван на вашем уређају. Молимо вас да погледате упутства за ваш интернет претраживач да бисте сазнали како то можете да подесите. Међутим, имајте у виду да без колачића неке опције на нашем веб-сајту неће радити.

Active Scripting или JavaScript

Опције „Active Scripting“ или „JavaScript“ користе се да би се побољшала функционалност овог сајта. Тиме се омогућава бржи приступ информацијама. На овом сајту, те опције се никада не употребљавају да би се на корисников рачунар инсталирао неки програм нити да би се с његовог рачунара неовлашћено прикупљали подаци.

Да би неки делови овог сајта исправно радили, у претраживачу треба омогућити опцију „Active Scripting“ или опцију „JavaScript“. Већина претраживача дозвољава да за одређене сајтове та опција буде омогућена или онемогућена. Да бисте проверили како то можете учинити, видите „Помоћ“ (Help) вашег претраживача.

Ваша права

Коришћење овог веб-сајта, као и преузимање публикација, филмова или аудио садржаја јесте бесплатно. Нисте у обавези да се региструјете, дате прилог или да на било који начин оставите личне податке како бисте могли да користите овај веб-сајт. Међутим, уколико желите да креирате налог, дате прилог, затражите библијски курс или изаберете неку другу опцију која укључује и давање личних података, пристајете на Правила приватности и коришћења колачића, чување ваших података на серверима у Сједињеним Америчким Државама, сакупљање, обраду, пренос и чување ваших личних података од стране корпорације Watchtower и других организација које Јеховини сведоци користе у различитим земљама чије су услуге потребне како би се удовољило вашем захтеву. Ко прикупља податке зависиће од природе вашег захтева на веб-сајту. На пример, уколико дате онлајн прилог правном телу у одређеној земљи, онда ће ваше име и презиме и контакт информације бити прослеђене том правном телу, о чему ћете бити обавештени током давања прилога. У другом случају, уколико затражите библијски курс, ваше име и презиме, као и контакт информације биће прослеђене подружници Јеховиних сведока како би се удовољило вашем захтеву.

Уколико не желите да дате податке који су потребни да бисте отворили налог, дали прилог или на неки други начин користили овај веб-сајт, нећемо моћи да удовољимо вашем захтеву.

Ако икада буде било потребе да променимо Правила приватности и коришћења колачића, промене ћемо објавити на овој страници, тако да знате које податке прикупљамо и како их користимо.

У оквиру постојећих закона можете имати додатна права која се односе на заштиту личних података. У то спада право на увид, исправку или брисање личних података које сте оставили на овом веб-сајту. Уколико то важи и у вашој земљи, више информација можете наћи овде. Уколико се ваше питање о личним подацима односи на давање прилога, молимо вас обратите се примаоцу поклона који ће вам бити назначен током процедуре давања прилога и на потврди о прилогу.