Пређи на садржај

Правила коришћења

Правила коришћења

Добро дошли!

Овај веб-сајт је направљен да би вам помогао да сазнате више о Богу, Светом писму и Јеховиним сведоцима. Овде можете читати, гледати и преузимати садржај који вас занима. Иако желимо да се што више људи упозна с нашим сајтом, молимо вас да не објављујете његов садржај на другим веб-сајтовима нити као део неке апликације. Оно што сте сазнали на овом сајту можете поделити с другима тако што ћете их упутити на овај веб-сајт у складу са смерницама из доле наведених Правила коришћења.

 Ауторска права

© 2023 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Сва права задржана.

Овај веб-сајт припрема и одржава Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc. (у даљњем тексту „Watchtower“). Уколико није другачије наведено, сав текст и друге информације на овом веб-сајту интелектуална су својина корпорације Watchtower Bible and Tract Society of Pennsylvania (“Watch Tower”).

 Заштитни знакови

Назив Adobe и пратећи логотип, као и назив Acrobat и пратећи логотип, заштитни су знакови компаније Adobe Systems Incorporated. Apple, iTunes и iPod су заштитни знакови компаније Apple Inc. Назив Microsoft, логотип за Microsoft, као и било који програм или производ с називом Microsoft, укључујући и Microsoft Office и Microsoft Office 365, заштитни су знакови компаније Microsoft Inc. Андроид је заштитни знак компаније Google LLC. Андроид робот је репродукован или модификован на темељу рада који је створио и поделио Google, а користи се у складу са условима изнесеним у документу Creative Commons 3.0 Attribution License (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/).Сви остали логотипи и регистровани заштитни знакови својина су њихових власника.

 Правила коришћења и дозвола за коришћење веб-сајта

Ова Правила коришћења прописују коришћење овог веб-сајта. Коришћењем овог веб-сајта у потпуности прихватате ова Правила коришћења и сва остала правила коришћења на овом веб-сајту. Уколико се не слажете са овим Правилима коришћења или било којим њиховим делом, не смете користити овај веб-сајт.

Шта спада у исправно коришћење овог веб-сајта? Придржавајући се ограничења наведених у наставку можете:

  • прегледати, преузимати и штампати заштићене слике које су власништво корпорације Watch Tower, електронска издања, музику, фотографије, текстове и видео-садржаје са овог веб-сајта ради коришћења у личне и некомерцијалне сврхе;

  • делити линкове публикација, видео и аудио садржаја који се могу преузети са овог сајта или њихове копије у електронском облику.

Није вам дозвољено:

  • да слике, електронска издања, заштитне знакове, музику, фотографије, видео-садржаје и текстове са овог веб-сајта објављујете на интернету (на било ком веб-сајту, сајту за дељење фајлова, сајту за дељење видео-садржаја или друштвеној мрежи);

  • да објављујете слике, електронска издања, заштитне знакове, музику, фотографије, текстове и видео-садржаје са овог веб-сајта помоћу неке апликације или као део неке апликације (у шта спада и постављање тог материјала на било који сервер како би се користио за неку апликацију);

  • да репродукујете, умножавате, копирате или на било који други начин користите слике, електронска издања, заштитне знакове, музику, фотографије, текстове и видео-садржаје са овог веб-сајта у комерцијалне сврхе или за новац (чак и ако се не остварује добит);

  • да правите апликације, алате или технике намењене прикупљању, копирању, преузимању, екстракцији, скупљању података, HTML-а, слика или текста са овог веб-сајта. (Овим није забрањена употреба бесплатних, некомерцијалних апликација направљених за преузимање фајлова у електронском облику, на пример, EPUB, PDF, MP3 и MP4 фајлова, са делова овог сајта доступних за јавност).

  • да злоупотребљавате овај веб-сајт и његове услуге, на пример да ометате рад веб-сајта и његових услуга тако што бисте му приступали на непрописан начин;

  • да користите овај веб-сајт на било који начин који узрокује или би могао узроковати штету на веб-сајту или му отежати приступ, или на било који начин који је незаконит, нелегалан, обмањив или штетан, или има везе с било којом незаконитом, нелегалном, обмањивом или штетном намером или активношћу;

  • да на било који начин користите овај веб-сајт или слике, електронска издања, заштитне знакове, музику, фотографије, текстове и видео-садржаје са овог веб-сајта ради маркетинга.

  • Овај сајт користи услуге Google Maps, што је треће лице које не контролишемо. Ваше коришћење услуга Google Maps на овом веб-сајту подложно је тренутним Google Maps/Google Earth додатним условима коришћења. Ми нисмо обавештени о изменама тих услова и зато вас молимо да их прочитате пре употребе услуга Google Maps. Немојте користити услуге Google Maps ако не прихватате те услове. Google Maps не шаље повратне информације о кориснику на овај сајт.

 Медицинске информације

Садржај дела с медицинским информацијама („Медицинске информације“) јесте искључиво информативног карактера и не пружа медицинске савете нити је осмишљен као замена за стручне медицинске савете, дијагнозе и лечење. Део с медицинским информацијама не препоручује нити пропагира одређене анализе, лекаре, производе, процедуре, мишљења или било које друге информације које могу бити поменуте у Медицинским информацијама.

Увек потражите савет лекара или друге особе која пружа стручну здравствену негу у случају да имате питање у вези с неким медицинским стањем или лечењем.

Циљ је да се у Медицинским информацијама на овом веб-сајту налазе тачне и најновије информације. Међутим, информације које можете наћи у Медицинским информацијама приказане су такве какве јесу без гаранације, било изричите или прећутне. Овај веб-сајт не прихвата изричите или прећутне гаранције у вези са Медицинским информацијама укључујући, али не ограничавајући се на прећутне гаранције уобичајеног тржишног квалитета и прећутне гаранције у вези са својствима за нарочиту употребу. Овај веб-сајт не пружа гаранцију у погледу поузданости, тачности, актуелности, користи и потпуности било које информације коју можете пронаћи у Медицинским информацијама. Овај веб-сајт не преузима никакву обавезу ни одговорност за било коју грешку или пропуст у садржају Медицинских информација. За ослањање на било коју информацију из Медицинских информација сва одговорност лежи на вама. Ни у једном случају овај веб-сајт неће бити одговоран за било какву жалбу и штету (у шта спадају, без ограничења, случајне и последичне штете, телесне повреде/ненамерна смрт, губитак профита и штета настала због губитка података или прекида пословања) насталу услед коришћења или немогућности коришћења Медицинских информација, без обзира да ли се такве жалбе и штета темеље на гаранцији, уговору, кривичном делу или било којој другој правној теорији, било да је овај веб-сајт обавештен о таквим жалбама и штети или не.

 Одрицање од одговорности

Watchtower вам овај веб-сајт и све информације, садржај, материјал и друго што је доступно на њему представља „као што јесте“. Watchtower не пружа било какву гаранцију, било изричиту или прећутну.

Watchtower не гарантује да је овај веб-сајт ослобођен од вируса или неких других штетних компоненти. Watchtower није одговоран за икакву штету која настане коришћењем било које информације, садржаја, материјала или било чега другог што је доступно на овом веб-сајту, што укључује, али није ограничено на непосредну, посредну, случајну, казнену или последичну (укључујући и губитак профита) штету.

 Кршење Правила коришћења

Независно од других права која према овим Правилима коришћења има Watchtower, уколико на било који начин прекршите ова Правила коришћења, Watchtower може предузети потребне мере да би спречио даљње кршење. На пример, може вам привремено онемогућити или потпуно забранити приступ овом веб-сајту, компјутерима с вашом IP адресом блокирати приступ овом веб-сајту, контактирати с вашим интернет провајдером и затражити да вам онемогући приступ овом сајту и/или предузети правне мере против вас.

 Измене

С времена на време, Watchtower може изменити ова Правила коришћења. Измењена Правила коришћења важиће од дана њиховог објављивања на овом веб-сајту. Молимо вас да редовно проверавате ову страницу како бисте били упознати с важећом верзијом.

 Закон и правна регулатива

Без обзира на то која се одредба крши, ова Правила коришћења ће бити тумачена и анализирана према законима савезне америчке државе Њујорк. Сви правни поступци у вези са овим Правилима коришћења биће покренути пред државним или савезним судом надлежним за савезну америчку државу Њујорк.

 Клаузула о одвојивости

Уколико неку одредбу из ових Правила коришћења надлежни суд прогласи неважећом, незаконитом или непримењивом, остале одредбе и даље важе. Уколико Watchtower не спроведе неку од одредаба ових Правила коришћења, то не значи да ту одредбу поништава или да се одриче права на њено спровођење.

 Целокупни споразум

Ова Правила коришћења представљају целокупни споразум између вас и корпорације Watchtower, у вези с вашим коришћењем овог веб-сајта, и мењају све претходне споразуме у вези с вашим коришћењем овог веб-сајта.