Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

JW LIBRARY

Мењање и прилагођавање приказа — Windows

Мењање и прилагођавање приказа — Windows

У апликацији JW Library постоји низ опција које ће вам читање учинити још пријатнијим. Можете их пронаћи на Командној траци која ће се отворити ако притиснете десни клик на мишу или повучете прстом од врха екрана надоле.

Ако желите да видите додатне опције, додирните иконицу Више.

Следите ова упутства да бисте променили или прилагодили приказ текста:

 Промена језика

Можете променити језик у поглављу или чланку који читате.

  • Додирните Језици да бисте видели све језике на којима је доступно оно што читате. На врху списка су језици које најчешће користите. Ту ће се појавити и поједностављено издање Стражарске куле. Списак можете претраживати и тако што ћете у поље за претрагу уписати језик.

  • Језици које нисте преузели означени су облачићем. Додирните језик да бисте преузели публикацију. Када преузмете публикацију на свој уређај, облачић ће нестати. Поново додирните језик да бисте почели да читате.

 Подешавање текста

Можете променити величину слова како вам одговара.

Додирните Подешавање текста, а затим повуците кружић по клизачу напред или назад у зависности од тога да ли желите да повећате или смањите слова. Одабрана величина слова важиће за све публикације у апликацији.

 Слика или текст

Неки чланци могу бити приказани као слика или текст. Додирните одговарајућу иконицу како бисте одабрали жељени приказ.

  • Прикажи слику: У овом приказу страница изгледа исто као у штампаном издању. Овај приказ може бити користан у издањима као што је песмарица јер тако можете видети и текст и ноте.

  • Прикажи текст: У овом приказу библијски стихови су приказани као линкови које можете да отворите. Величина слова одговара оној коју сте изабрали.

 Отвори у онлајн библиотеци

Додирните Отвори у онлајн библиотеци да бисте страницу коју читате отворили у Watchtower ОНЛАЈН БИБЛИОТЕЦИ.

 Преглед других превода Светог писма

Када у публикацији додирнете неки библијски стих, он ће вам се отворити у окну са стране. Испод стиха додирните Прилагоди да бисте изабрали које од преузетих превода Светог писма желите да укључите у списак.

Додирните плус или минус да бисте додали или уклонили превод. Додирните превод, затим помоћу стрелица промените редослед.

Видите „Преузимање различитих превода Светог писма — Windows“ да бисте сазнали како да преузмете додатне преводе Светог писма.

Ове опције су омогућене у марту 2015, у верзији 1.4 апликације JW Library, која је компатибилна са оперативним системом Windows 8.1 или новијим верзијама. Уколико вам се не приказују ове опције, пратите упутства у чланку „Упутства за JW Library за Windows“, испод поднаслова „Најновије опције“.