Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

JW LIBRARY

Постављање и уклањање обележивача — iOS

Постављање и уклањање обележивача — iOS

Као што у штампаној књизи можете помоћу неке ознаке обележити где сте стали са читањем, тако и у апликацији JW Library помоћу обележивача можете означити где сте стали са читањем. Свака публикација у апликацији JW Library има 10 обележивача.

Следите ова упутства за коришћење обележивача:

 Постављање новог обележивача

Обележивач можете ставити код неког чланка или поглавља, или чак код одређеног одломка или библијског стиха.

Да бисте обележили чланак или поглавље, додирните иконицу Обележивач. Приказаће вам се обележивачи за дату публикацију. Додирните празан обележивач да бисте га поставили код чланка или поглавља на коме се тренутно налазите.

Да бисте обележили одређени одломак или библијски стих, прво додирните текст, а затим на менију који ће вам се показати додирните иконицу Обележивач.

 Бирање обележивача

Да бисте отишли на обележивач, отворите публикацију, затим додирните иконицу Обележивач. Додирните жељени обележивач.

 Премештање и брисање обележивача

Постојећи обележивач можете да обришете или да га преместите.

  • Ако желите да избришете обележивач, додирните иконицу Обележивач, затим прстом повуците улево на обележивачу који желите да избришете и додирните иконицу за брисање кад се појави.

  • Ако желите да преместите обележивач, додирните иконицу Обележивач, затим прстом повуците улево на обележивачу који желите да преместите. Додирните иконицу за померање обележивача. Обележивач ће бити премештен на место где се тренутно налазите. Ова опција вам може бити од велике помоћи док читате неку публикацију. На пример, можете пратити где сте стали са свакодневним читањем Светог писма.

Ове опције су омогућене у мају 2014, у верзији 1.2 апликације JW Library, која је компатибилна са оперативним системом iOS 6.0 или новијим верзијама. Уколико вам се не приказују ове опције, пратите упутства у чланку „Упутства за JW Library за iOS“, испод поднаслова „Најновије опције“.