Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

JW BROADCASTING

Гледајте Видео на захтев на уређају Roku

Гледајте Видео на захтев на уређају Roku

У делу Video on Demand (Видео на захтев) на телевизији JW Broadcasting можете управљати свим доступним видео-садржајима (зауставити их, премотавати унапред или уназад, прескакати делове). Можете гледати само један видео-садржај или све који се налазе у некој групи.

(Напомена: У овом упутству је приказан даљински управљач за уређај Roku 3. Ваш се може донекле разликовати.)

На почетној страници телевизије JW Broadcasting изаберите Видео на захтев да бисте видели све категорије видео-садржаја. Следећа упутства ће вам бити од помоћи:

 Пронађите жељени видео-садржај

Помоћу стрелица лево и десно на даљинском управљачу уређаја крећите се кроз понуђене категорије. Категорија на којој се зауставите појавиће се на средини екрана. Биће приказана слика, наслов и кратак опис те категорије. Притисните дугме ОК да бисте изабрали ту категорију.

Неки видео-садржаји се налазе у више категорија. На пример, филм Повратак изгубљеног сина налази се у категоријама Филмови, Породица и Тинејџери.

Сваки ред у категорији представља једну групу видео-садржаја . Док се помоћу стрелица на даљинском управљачу крећете по овој страници, за сваки видео-садржај на који станете појавиће се оквир с детаљима у ком пише његов наслов и трајање.

 • Стрелице горе и доле: Омогућавају вам да пређете у другу групу. Изнад сваке групе приказује се њен назив.

 • Стрелице лево и десно: Омогућавају вам да прегледате видео-садржаје унутар исте групе.

  Савет: У горњем десном углу пише колико видео-садржаја има у групи и на ком се садржају тренутно налазите.

Да бисте одабрали жељени видео-садржај и да би вам се отворио оквир с детаљима, притисните OK. Изаберите једну од понуђених опција:

 • Play (Покрени): Покретање видео-садржаја од почетка.

 • Play With Subtitles (Прикажи титлове): Ова опција је доступна само ако видео-садржај који тренутно гледате има титлове. Ако изаберете ову опцију, видео-садржај који тренутно гледате и сви остали видео-садржаји у делу Стриминг и Видео на захтев имаће титлове (ако су доступни). Да бисте онемогућили приказивање титлова, изаберите Play Without Subtitles (Искључи титлове).

 • Play All in This Collection (Покрени све из ове групе): Покретање свих видео-садржаја из групе, почевши од видео-садржаја који је приказан на екрану.

  Напомена: Приказивање ће се зауставити када буде приказан целокупан садржај те групе.

 Управљајте видео-садржајем

Док гледате неки видео-садржај у делу Видео на захтев, на даљинском управљачу можете да користите следеће наредбе за приказивање:

 • Пауза: Ово је дугме за заустављање репродукције. Поново притисните дугме ако желите да наставите с гледањем.

 • Премотавање унапред: Ово је дугме за заустављање репродукције и премотавање садржаја унапред. Када дођете до жељеног места, притисните дугме за покретање.

  Савет: Ако желите брже да дођете до неког дела садржаја, више пута притисните ово дугме.

 • Премотавање уназад: Ово је дугме за заустављање репродукције и премотавање садржаја уназад, ка почетку видео-садржаја. Када се вратите на жељено место, притисните дугме Play.

  Савет: Ако желите брже да се вратите на неки део садржаја, више пута притисните ово дугме.

 • Стрелица десно: Ово је дугме помоћу којег видео-садржај премотавате унапред, у интервалима од 10 секунди. Када дођете до жељеног места, притисните дугме Play.

 • Стрелица лево: Ово је дугме помоћу којег видео-садржај премотавате уназад, у интервалима од 10 секунди. Када се вратите на жељено место, притисните дугме за покретање.

 • Стрелица доле: Ово је дугме помоћу којег можете на неколико секунди да видите информације о видео-садржају. Поново притисните ово дугме да бисте уклонили оквир с информацијама.

 • Стрелица горе или дугме за повратак: Ово је дугме помоћу ког се враћате на страницу с детаљима о видео-садржају који гледате.

 Гледајте недавно објављене или издвојене видео-садржаје

На почетној страници телевизије JW Broadcasting налазе се две посебне групе у оквиру дела Видео на захтев:

 1. Featured (Издвојени видео-садржаји): Када је ова група доступна, у њој се налазе видео-садржаји повезани са нашим недељним састанцима или породичним проучавањем.

 2. Latest (Недавно објављени видео-садржаји): У овој групи се налази шест најновијих видео-садржаја.

Жељени видео-садржај из ових група можете да пронађете на следећи начин:

 • Помоћу стрелице горе или доле дођите до жељене групе.

 • Притисните дугме OK да бисте видели видео-садржаје из одабране групе.

 • Помоћу стрелица горе или доле крећите се кроз садржаје из одабране групе.

 • Притисните дугме OK да бисте одабрали маркирани садржај и видели детаље о њему.

  Напомена: Одаберите Покрени све из ове групе ако желите да погледате све видео-садржаје из једне групе.