Већина садржаја на знаковном језику налази се у видео-формату. Делови сајта jw.org, као и почетна страница, преведени су на неке знаковне језике. На остале знаковне језике сајт није преведен, али видео-издања књига, часописа и других публикација на тим језицима можете пронаћи на картици ПУБЛИКАЦИЈЕ.

Пронађите садржај на знаковном језику помоћу неке од следећих опција:

 Изабрати жељени знаковни језик

  • 1. начин: Кликните на иконицу Изабери језик да бисте видели списак језика на којима је доступан сајт jw.org.

  • Штиклирајте опцију Прикажи само знаковне језике да би на списку језика били приказани само знаковни језици.

    Такође можете уписати назив жељеног знаковног језика у пољу које је за то предвиђено. На списку језика ће се појавити само називи језика који одговарају ономе што куцате.

  • 2. начин: Кликните на „Погледајте видео-садржај на знаковном језику“, на почетној страници. Са списка изаберите жељени знаковни језик.

Ако је сајт преведен на знаковни језик који сте изабрали, тај језик ће постати језик сајта.

Сајт на знаковном језику је лак за коришћење, јер сваки део има иконицу. Свака иконица је сликовит приказ одређеног дела сајта.

На картици ПУБЛИКАЦИЈЕ на знаковним језицима називи неких делова се разликују од назива на другим језицима. На пример, на знаковном језику се део МУЗИКА зове ПЕСМЕ.

Помоћу менија, пронађите жељени садржај. Гледајте и преузимајте видео-издања на знаковном језику.

Отићи на картицу ПУБЛИКАЦИЈЕ

 Идите на ПУБЛИКАЦИЈЕ > ИЗДВАЈАМО.

Са списка језика изаберите жељени знаковни језик. Пошто списак садржи на стотине језика, жељени језик ћете лакше пронаћи ако, након што кликнете на поље са списком језика, почнете да куцате назив тог језика. На списку језика ће се појавити само називи језика који одговарају ономе што куцате.

Ако на знаковном језику који сте изабрали постоји само неколико публикација, оне ће бити приказане на страници ИЗДВАЈАМО. Међутим, ако на знаковном језику који сте изабрали постоји много публикација, на страници ИЗДВАЈАМО биће приказан само одређен број њих. Идите на неку од страница с називом врсте публикација (на пример, СВЕТО ПИСМО, ЧАСОПИСИ, КЊИГЕ И БРОШУРЕ) да бисте видели списак доступних публикација те врсте на жељеном језику.

Користити апликацију JW Library Sign Language

Апликација JW Library Sign Language биће вам од користи:

  •   ако често користите видео-издања на знаковном језику

  • ако желите да та видео-издања имате на свом преносивом уређају како бисте могли да их пуштате и када нисте конектовани на интернет

  • ако је ова апликација доступна на знаковном језику који вам је потребан.

За више информација, идите на страницу за помоћ за апликацију JW Library Sign Language.