Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

ВЕБ-САЈТ JW.ORG

Пронађите публикацију

Пронађите публикацију

Стотине издања у електронском, аудио и видео формату доступни су на картици ПУБЛИКАЦИЈЕ на сајту jw.org. Следећи савети ће вам помоћи да лакше пронађете жељену публикацију.

 Пронаћи публикацију по наслову

Ако знате који је наслов публикације коју тражите или знате барем део наслова, можете је брзо пронаћи на следећи начин.

Идите на ПУБЛИКАЦИЈЕ > КЊИГЕ И БРОШУРЕ.

  • Кликните на поље Све да бисте отворили списак публикација и почните да куцате неку реч из наслова жељене публикације. На пример, ако тражите књигу Шта Библија научава, укуцајте „научава“. На списку ће вам се појавити само публикације које у свом наслову имају реч „научава“. Кликните на наслов књиге коју тражите.

  • Кликните на дугме Тражи.

 Пронаћи одређено издање часописа

Идите на ПУБЛИКАЦИЈЕ > ЧАСОПИСИ.

Када се отвори та страница, на њој ће бити приказана последња четири издања часописа Пробудите се! и Стражарска кула (издање за јавност), као и последњих осам издања Стражарске куле за проучавање и њеног поједностављеног издања. (Неки језици немају сва ова издања.) Да бисте пронашли жељено издање часописа, урадите следеће:

  • Изаберите који часопис желите, као и годину када је изашао примерак који тражите.

  •   Кликните на дугме Тражи.

Приказати све формате у којима је доступна одређена публикација

Публикације могу бити приказане у облику табеле или списка.

Кликните на иконицу за приказ у облику Табеле да бисте видели сажети списак публикација. Он је постављен као подразумевани приказ.

Када кликнете на иконицу Табела, биће приказана насловна страна публикација, дугмад за преузимање и наслов сваке публикације. Пређите преко дугмета за преузимање (или га додирните, ако користите преносиви уређај) да бисте видели све формате у којима можете преузети ту публикацију (електронско и аудио издање).

Кликните на сличицу Списак да бисте изабрали другачији приказ.

Приказ у облику Списка приказује све формате у којима су публикације доступне.

Неке публикације имају још нека издања, као што је издање крупним словима. Кликните на формат публикације (нпр. PDF) да бисте видели списак свих издања која су доступна у том формату. Кликните на активно поље издања које желите да преузмете.

 Пронаћи публикацију по садржају

Ако се публикација може читати онлајн, дакле ако постоје интернет странице с њеним садржајем, помоћу опције Претрага можете пронаћи жељени садржај ако у поље за претрагу укуцате речи или изразе из тог садржаја. (Ова опција још није доступна на свим језицима.)

Кликните на иконицу Претрага. У поље за претрагу упишите реч или израз који тражите и затим кликните на дугме Тражи. Упишите све специфичне речи и изразе за које знате да се налазе у тој публикацији. Тако ће поглавље или чланак који тражите бити међу првим резултатима претраге.

Ограничите претрагу на чланке из публикација помоћу следећих корака:

  • Кликните на активно поље Напредна претрага или Опције напредне претраге.

  • Испод наслова Категорија изаберите Публикације.

  • Кликните на дугме Тражи.