Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Педијатрија

Клиничке стратегије за лечење новорођенчади и деце без трансфузије крви. Изаберите неку од наведених области, а затим одговарајућу стратегију. Кликните на наслов да бисте отворили чланак или библиографски запис.

 

Бета таласемија (педијатрија)

Биоетика и закон (педијатрија)

Медицина и хирургија

Неонатална медицина

Болест српастих ћелија (педијатрија)


Део с медицинским информацијама на сајту jw.org намењен је првенствено лекарима специјалистима и другим здравственим радницима. Он не садржи медицинске савете нити препоруке за одређено лечење и није замена за консултовање са стручним здравственим радником. Медицинску литературу која се овде наводи нису издали Јеховини сведоци, али у њој се говори о стратегијама бескрвног лечења које се могу узети у обзир. Сваки медицински радник је одговоран да буде у току с новим информацијама, размотри више начина за пружање медицинске неге и да помогне пацијентима да донесу одлуку која је у складу с њиховим медицинским стањем, жељама, мерилима и веровањима. Нису све овде наведене стратегије примењиве и прихватљиве за све пацијенте.

За пацијенте: Увек се консултујте с вашим лекаром или другим квалификованим здравственим радником у вези с вашим медицинским стањем и лечењем. Ако сматрате да имате здравствених проблема, обратите се лекару.

Коришћење овог веб-сајта прописано је правилима коришћења.