Пређи на садржај

2. ОКТОБАР 2019.
ТАЏИКИСТАН

Таџикистанске власти неправедно осудиле 68-годишњег брата Шамила Хакимова на седам и по година затвора

Градски суд у Кујанду, у Таџикистану, 10. септембра 2019. осудио је брата Шамила Хакимова на седам и по година затвора само зато што је с другима разговарао о својим веровањима. Јеховини сведоци су уложили жалбу на пресуду.

Невоље брата Хакимова наступиле су почетком 2019. Таџикистанске власти су 26. фебруара ухапсиле 68-годишњег Шамила, оптужујући га за „подстицање на верску мржњу“. Суд му је након тога одредио притвор у ком је остао шест месеци јер му је притвор продужаван. Поред неправде коју је доживео када је послат у затвор, брат Хакимов има проблема с високим притиском и још увек се није опоравио од недавне операције.

Од 2017, када је 18-годишњи Данил Исламов осуђен на шестомесечну затворску казну зато што је одбио да обуче војну униформу, ово је први случај да је неки Јеховин сведок затворен у Таџикистану. Ова земља је сада једна од пет земаља у којима се у затвору налази барем један Јеховин сведок. Остале четири земље су Еритреја, Русија, Сингапур и Туркменистан.

Молимо се да Јехова и даље пружа брату Хакимову све што му је неопходно како би могао да издржи невољу која га је задесила (Римљанима 15:5).