Пређи на садржај

Слева надесно: Браћа Алексеј Буденчук, Алексеј Миретскиј, Феликс Махамадијев, Генадиј Герман и Роман Гридасов

24. ФЕБРУАР 2020.
РУСИЈА

Суверници пружају подршку и помоћ претученој браћи у руском затвору

Суверници пружају подршку и помоћ претученој браћи у руском затвору

Када су објавитељи из Оренбурга чула да су њихови суверници немилосрдно претучени у затвору који се налази у њиховом граду, одмах су се упутили тамо како би својој браћи пружили подршку. Затворена браћа Алексеј Буденчук, Генадиј Герман, Роман Гридасов, Феликс Махамадијев и Алексеј Миретскиј су из Саратова, града који је од Оренбурга удаљен више од 800 километара.

Брат Феликс Махамадијев са осмехом на лицу, након непуне две седмице од како су га затворски чувари немилосрдно претукли. На себи има јакну тако да се његове ране по телу, које још нису зарасле, не виде на слици

У онлајн вестима од 15. фебруара писало је да су затворски чувари кажњеничке колоније бр. 1 у Оренбургу палицама претукли петорицу браће из Саратова. Када су прочитали те вести, неколико браће и сестара из Оренбурга отишло је у тај затвор. Храбро су се представили као Јеховини сведоци, ризикујући да и сами буду лишени слободе. Од чувара су тражили да им кажу нешто више о здравственом стању претучене браће. Будући да је у вестима речено да је због тешких повреда здравље брата Махамадијева највише угрожено и да је зато примљен у болницу, браћа из Оренбурга су тражила да им затворска управа потврди да је он жив. Тај разговор са чуварима трајао је готово два сата.

Браћа из Оренбурга су оформила и једну групу која ће наставити да пружа помоћ петорици затворене браће и њиховим супругама, као и њиховим адвокатима. Они редовно пишу писма охрабрења и подршке браћи у затвору, а послали су им и новац за храну како би могли да купе неке здравије производе којих нема у затвору.

Својом љубављу и самопожртвованошћу наша браћа и сестре су пружили снажно сведочанство запосленима у кажњеничкој колонији. Они могу да виде колико је Јеховиним сведоцима стало до својих суверника – чак и до оних који живе стотинама километара далеко и које још нису ни упознали.

Веома нам је драго када чујемо да наша браћа и сестре поступају у складу с библијским начелом из Јеврејима 13:3, у ком се каже: „Мислите на оне који су у оковима као да сте с њима оковани, и на оне који су злостављани, јер сте и сами још у телу.“