Пређи на садржај

Александар и Ана Соловјев

5. ЈУЛ 2019.
РУСИЈА

Руски суд осудио брата Александра Соловјева

У четвртак, 4. јула 2019. године, Окружни суд Орџоникидзевскиј у руском граду Перму прогласио је брата Александра Соловјева кривим и казнио га с 300000 рубаља (око 4200 евра).

Брат Соловјев ухапшен је увече 22. маја 2018. године, на железничкој станици док се са супругом Аном враћао кући с пута из иностранства. Полицајци су брату Соловјеву ставили лисице и одвели га у притвор. Сестра Ана је такође одведена у полицијску станицу, али у посебном возилу. Инспектори су целу ноћ претресали њихов стан и запленили фотографије, електронске уређаје и комплет Библија.

После испитивања, сестра Соловјева је пуштена без икаквих оптужби. Ипак, против брата Соловјева покренут је кривични поступак и он се од 24. маја до 19. новембра 2018. године налазио у кућном притвору. Док је чекао суђење, биле су му ограничене активности и слобода кретања.

Адвокати брата Соловјева уложиће жалбу на пресуду. Такође су се обратили и Радној групи Уједињених нација која се бави затварањима без законског основа да размотри његов случај.

Премда се прогонство појачава у земљама као што је Русија, ми се „ни у чему не плашимо“ својих противника. Ми верујемо да ће Јехова наставити да нам свима даје оно што нам је потребно да издржимо док не дође његов велики дан спасења (Филипљанима 1:28).