Пређи на садржај

Брат Алексеј Мецгер, којег је руски суд осудио и казнио због исповедања своје вере

21. НОВЕМБАР 2019.
РУСИЈА

Руски суд казнио брата Алексеја Мецгера са 350000 рубаља

Орџоникидзевскиј окружни суд у Перму 14. новембра 2019. осудио је брата Алексеја Мецгера и казнио га са 350000 рубаља (око 4930 евра). Он је дванаести брат у Русији који је осуђен због такозваних екстремистичких активности, наиме због тога што је разговарао с другима о својим веровањима. Адвокат брата Мецгера уложиће жалбу на ову пресуду.

Двадесет петог априла 2019, против њега је покренут кривични поступак на основу чињенице да се он изјашњава као Јеховин сведок. Као докази су наведени разговори о религиозним темама које је брат Мецгер водио с неким људима који су те разговоре снимили кришом.

Његово суђење је почело 14. октобра 2019. Јавни тужилац је тражио казну од три године затвора. Иако суд није послао у затвор брата Мецгера, бринемо се да је он само један у низу браће и сестара који су добили неку казну и да ће још многи бити кривично гоњени због своје вере.

Премда власти у Русији настављају да кривично гоне нашу браћу без оправданог разлога, ми знамо да ће им Јехова и даље пружати утеху и снагу (Псалам 119: 76, 161).