Пређи на садржај

Брат Вадим Кузенко са својом супругом Екатерином, 2018. године

18. ФЕБРУАР 2020.
РУСИЈА

Руска полиција мучила брата Вадима Кузенка

Руска полиција мучила брата Вадима Кузенка

Касно увече 10. фебруара 2020, полиција у руском граду Чита мучила је Вадима Кузенка, који је Јеховин сведок. Они су га неколико пута заредом тукли, давили у мучили електрошоковима у пределу стомака и ногу. Тражили су да им да информације о другим Јеховиним сведоцима.

Тог истог дана, рано ујутру, агенти Федералне службе безбедности претресли су скоро 40 домова Сведока у Чити, међу којима је и стан брата Кузенка. Око 23 часа, полиција је ухапсила Вадима Кузенка у кући његове таште. Ставили су му лисице на руке, покрили му главу и одвели га у оближњу шуму, где су га мучили. Међутим, брат Кузенко им није дао никакву информацију о својим суверницима. Схвативши да мучењем неће ништа постићи, одвели су га у полицијску станицу на даљње испитивање.

На крају су га сместили у притвор, заједно са још тројицом наше браће коју су такође ухапсили након претреса у Чити. То су браћа Сергеј Кириљук, Павел Мамалимов и Владимир Ермолаев.

Два дана касније, Ингодински окружни суд је донео одлуку да браћа Кузенко, Кириљук и Мамалимов буду задржани у притвору 72 сата, а брату Ермолаеву је одредио кућни притвор.

У суботу, 15. фебруара, брат Вадим Кузенко и друга два притворена брата ослобођени су зато што полицијски инспектор није имао довољно доказа да их оптужи за кривично дело. Наша браћа су пуштена без икаквог судског саслушања и без икакве казне.

Молимо се за то да брат Кузенко и друга браћа у Русији и даље буду храбри, јаки и потпуно уверени у то да ће их Јехова подржавати током свих ових кушњи (Исус Навин 1:7, 9).