Пређи на садржај

1. АПРИЛ 2019.
РУСИЈА

Осуђен још један Јеховин сведок у Русији

Осуђен још један Јеховин сведок у Русији

Руски суд који је брату Денису Кристенсену изрекао казну затвора у трајању од шест година, 1. априла 2019. осудио је 56-годишњег Сергеја Скриникова због тога што је као Јеховин сведок исповедао своју веру. Суд је наложио да брат Скриников плати велику новчану казну у износу од 4 758,95 евра. Суд није објавио дужину затворске казне, иако је тужилаштво тражило казну од три године затвора.

Брат Скриников и његова супруга, Нина, имају једну ћерку. Њој и њеном мужу помажу у подизању њихово петоро деце. Осим тога, они носе највећи терет бриге о Нининим остарелим родитељима.

Брат Скриников је своју одбрану током суђења изнео с поштовањем и снажним уверењем. Између осталог, изјавио је следеће: „Ако тренутну ситуацију сагледамо из угла особе која нема веру у Бога, можда бисмо пали у очај [...] Међутим, као Јеховин сведок, на њу гледам очима вере. Ако Бог дозвољава да будем осуђен, то значи да на те три године не треба да гледам као на казну него као на посебан задатак да служим на једном новом месту! Због тога не очајавам [...] Бог је један и не мења се, било да смо на слободи или у затвору. Зато нисмо остављени на цедилу. Он је увек с нама док год смо му верни.“

Снажна вера наших суверника, као што је брат Скриников, улива нам храброст. Када помислимо на тешке кушње с којима се суочавају, у мисли нам долазе следеће речи молбе које је апостол Павле написао: „Нека вас Бог који даје наду испуни свом радошћу и миром зато што верујете, да бисте обиловали надом посредством силе светог духа“ (Римљанима 15:13).