Пређи на садржај

Брат Денис Кристенсен у пратњи стиже у Железнодорожнијски окружни суд у Орелу

31. ЈУЛ 2019.
РУСИЈА

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Денис Кристенсен остаје непоколебљив и након пребацивања у кажњеничку колонију

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Денис Кристенсен остаје непоколебљив и након пребацивања у кажњеничку колонију

Две седмице након што је Денису Кристенсену одбијена жалба, 6. јуна 2019, руске власти су га пребациле из притвора у Орелу у затвор – у кажњеничку колонију број 3 у граду Љгову. Овај град је удаљен око 200 километара од Орела, где живе Денисова породица и пријатељи.

Када је Денис најпре стигао у затвор, људи око њега су га вређали и покушали су да сломе његов непоколебљив став. Па ипак, Денис се у потпуности ослонио на Јехову, тако да је могао бити храбар и неустрашив (1. Петрова 5:10).

Откако је Денис ухапшен и притворен, браћа се брижно старају о његовој супрузи, Ирини. У јуну су се брат Марк Сандерсон, члан Водећег тела, и друга одговорна браћа срела са Ирином у Финској, како би је охрабрили.

У Финској (слева надесно): Марк Сандерсон, члан Водећег тела, Ирина Кристенсен и Томи Кауко из Финске

Прошло је више од месец дана од како се Денис налази у кажњеничкој колонији. Недавно је Ирини дозвољено да се телефоном чује с њим једном дневно. Такође јој је одобрено и да га посети у затвору.

Ирину храбре Денисова писма

Упркос свему што су Денис и Ирина доживели у протекле две године – откако је он био ухапшен и затворен – остали су непоколебљиви и радосни. Ирина каже да јој много значе писма која сваке седмице добија од Дениса. У једном од њих, Денис је написао: „Кључ за успех је да останемо позитивни, а имамо обиље разлога да будемо радосни.“ У закључку писма је рекао: „Сврха нашег постојања јесте да подржимо Јеховину врховну власт. Свестан сам тога да је наш пут веома дуг и да нисмо добили битку – за сада. Али на крају ће победа бити наша. У то сам 100 посто сигуран.“

Дана 21. јула, на међународном конгресу у Данској, брат Лет, члан Водећег тела, прочитао је поруку од Дениса, који је између осталог написао: „Волео бих да сам у овом тренутку с вама, али то тренутно није могуће јер још увек нисам завршио свој задатак. Али оно чему се надам јесте да ће у будућности то бити могуће.“

Док је био у затвору у Риму, апостол Павле је написао: „Кад год вас се сетим, захваљујем свом Богу у свакој својој усрдној молитви за све вас. Радосно упућујем своје усрдне молитве за вас [...] јер вас носим у срцу, све вас који делите са мном Божју незаслужену доброту, и у мојим оковима и у одбрани и законском потврђивању права на проповедање добре вести“ (Филипљанима 1:3, 4, 7).