Пређи на садржај

Брат Дмитриј Бармакин са својом женом Јеленом након што је пуштен из притвора

19. НОВЕМБАР 2019.
РУСИЈА

Брат Дмитриј Бармакин пуштен након 447 дана у притвору

Брату Бармакину је 18. октобра 2019. одређен кућни притвор након што је 447 дана провео у притвору. Сада је поново са својом женом Јеленом, с којом је у браку 13 година.

Брат Бармакин је ухапшен 28. јула 2018. када су га наоружани и маскирани полицајци ухапсили док је био у посети код деведесетогишње баке своје жене. Оптужен је за учествовање у верским активностима Јеховиних сведока. Первореченски окружни суд у Владивостоку одредио је брату Бармакину два месеца притвора. Затим му је притвор продужаван осам пута.

Током једног саслушања, суд је верске активности нашег брата описао као „кршење уставног поретка и нарушавање безбедности државе“. Ова сумњива оптужба није у складу са оним што јасно пише у члану 28 Устава Руске Федерације, према ком је свакоме загарантовано да „слободно изабере, исповеда и дели верска или друга уверења и да поступа у складу с њима“.

Драго нам је што је судија Станислав Салников донео одлуку да се брат Бармакин пусти из притвора, иако та одлука не значи да ће власти престати да га кривично гоне.

Верујемо да ће Јехова наставити да јача и храбри нашу браћу и сестре у Русији, посебно оне који су у затвору или кућном притвору. Сви они су, баш као и брат Бармакин, одлични примери храбрости и вере браћи и сестрама широм света (Филипљанима 1:13, 14).