Пређи на садржај

Брат Денис Кристенсен на суђењу 2018.

8. ЈУЛ 2020.
РУСИЈА

Брату Кристенсену казна продужена за још пет дана

Брату Кристенсену казна продужена за још пет дана

Требало је да брат Кристенсен буде пуштен из посебног казненог блока * 6. јула 2020. Међутим, истог дана када је требало да буде пуштен, казна му је продужена за још пет дана, на основу нових неоснованих оптужби, међу којима је и кашњење.

Брат Кристенсен је свом адвокату рекао да затворска управа износи лажне оптужбе како би га спречила да испуни услове за раније пуштање из затвора. Он је пре више од годину дана испунио услове за подношење молбе за раније пуштање на слободу јер је одслужио довољан део своје шестогодишње казне. Већ четири пута је подносио молбу, али суд у Љгову и затворска управа саботирали су његове захтеве.

Руске власти и даље клевећу нашу браћу и сестре у Русији, али ми знамо да ће им Јехова дати мир и да ће из заклонити „својом наклоношћу као великим штитом“ (Псалам 5:12; 119:69).

^ одл. 2 Раније смо известили да је убрзо након што је суд одобрио да се брат Кристенсен раније пусти на слободу уложена жалба на ту одлуку и он је послат у посебан казнени блок (EPKT), где се обично шаљу тешки преступници. Тај блок се налази у истој згради у којој се налази и крило у ком су смештени затвореници који су починили лакше преступе (SHIZO). Међутим, недавно смо сазнали да је он заправо био у том крилу где се налазе лакши преступници.