Пређи на садржај

18. ЈУН 2020.
ИНДИЈА

Преводилачки тимови у Индији савладавају препреке током пандемије

Преводилачки тимови у Индији савладавају препреке током пандемије

Због пандемије коронавируса, 11 истурених преводилачких одељења у Индији, која преводе наше публикације на 36 језика, суочило се са новим изазовима. Уз Јеховину помоћ, преводилачки тимови савладавају те препреке и настављају са својим радом.

У процесу превођења наше литературе, преводиоци раде у тимовима. Али због ширења коронавируса, Индија се нашла у потпуној изолацији, због чега преводиоци нису могли да раде заједно у канцеларијама. Осим тога, снимања нису могла да се обављају у студијима у истуреним преводилачким одељењима.

С обзиром на такву ситуацију, преводиоци су почели да раде преко видео-везе, а преведени материјал се снима ван студија. Захваљујући томе преводиоци сада могу да сарађују са браћом и сестрама из других земаља, на пример из Бангладеша и Сједињених Америчких Држава.

Браћа су такође била домишљата и када је у питању снимање кратких филмова на знаковном језику уз поштовање физичке дистанце. Неки преводиоци су своју спаваћу собу претворили у студио и користили импровизовану опрему, на пример картонске кутије уместо троношца за камеру, а уместо професионалних камера мобилне телефоне.

Поред свих тих иновација, преводиоци у истуреним преводилачким одељењима уз Јеховину помоћ успевају да и даље буду позитивни и продуктивни. Ево шта су неки од њих рекли:

Брат Хосе Франсис из Колкате је рекао: „У тешким ситуацијама људи виде проблем, али Јехова види решење.“

Сестра Бинду Рани Чандан из Бангалора рекла је: „Сазнање да сам корисна Јехови у овим опасним временима пружа ми неизмерну радост упркос свим изазовима.“

Сестра Рубина Пател из Вадодаре изразила је своја осећања следећим речима: „Ништа не може зауставити Јехову и његову организацију, па ни коронавирус.“

Поносни смо на браћу и сестре који марљиво раде на превођењу наших публикација. Сигурни смо да им Јеховин моћни свети дух помаже и да ће се захваљујући том истом духу испунити Исусово пророчанство: „Ова добра вест о Краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима“ (Матеј 24:14).