Пређи на садржај

29. НОВЕМБАР 2018.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Припадници руске службе безбедности претресли осам домова Сведока на Криму

Припадници руске службе безбедности претресли осам домова Сведока на Криму

У четвртак увече, 15. новембра 2018, око 200 припадника руске Федералне службе безбедности (ФСБ) претресло је осам домова Јеховиних сведока на Криму.

Двоје Сведока је завршило у болници јер им је крвни притисак нагло скочио због шока и великог стреса након упада наоружаних и маскираних припадника ФСБ-а. Још једна тужна вест јесте да је једна сестра том приликом доживела побачај.

Током претреса, припадници ФСБ-а су физички напали 78-годишњег Александра Урсуа. Прибили су га уза зид, бацили на под и ставили му лисице. Поред тога, полицајци су испитивали неколико Сведока.

У овом тренутку, кривична пријава је поднета само против брата Сергеја Филатова (на слици десно). Оптужен је да је прекршио члан 282.2, став 1, руског Кривичног законика, који Руска Федерација спроводи на Кримском полуострву. Овај 47-годишњи отац четворо деце је први Сведок на Криму који је оптужен за кршење руског закона о борби против екстремизма.

Иако нашу браћу брину извештаји о упадима у домове и прогонству, с храброшћу се ослањамо на нашег Бога, Јехову, како би нас ојачао у овим тешким последњим данима (Исаија 41:10).