Пређи на садржај

На карти су приказане провинције Северни Киву и Итури, области највише погођене еболом. Девојчица пере руке на покрајинском састанку у граду Бенију

2. МАЈ 2019.
ДЕМОКРАТСКА РЕПУБЛИКА КОНГО

Смртоносна ебола се шири у Демократској Републици Конго

Смртоносна ебола се шири у Демократској Републици Конго

У Демократској Републици Конго, усред грађанских немира, у августу 2018. избила је епидемија еболе. Извештаји из области Северни Киву и Итури показују да је од 1088 особа заражених овим вирусом умрло њих 665. Нажалост, ова епидемија није заобишла ни нашу браћу. Подружница у Конгу известила је да је страдало десеторо одраслих Јеховиних сведока и двоје деце. Један брат се заразио овим вирусом али је успео да се опорави.

Да би се браћа информисала о превенцији ове болести, подружница у Конгу је добила одобрење од Одбора координатора̂ да направи посебан филм и јавно предавање. У том филму се могу видети неки практични предлози као на пример, да се поставе чесме за прање руку, што је мера заштите коју су све скупштине примениле. Ти практични савети су допринели смањењу ширења ове заразе. Захваљујући томе, два званичника из области заштите јавног здравља послала су подружници писма у којима су похвалили Јеховине сведоке и захвалили им за све што су учинили током епидемије еболе (Матеј 5:16).

У многим градовима, наша браћа су недељама била у карантину у својим домовима. Да би се ширење ове болести током тог тешког периода свело на најмању могућу меру, подружница је одлучила да се у 12 покрајина одложе регионални конгреси. Ипак, да браћи не би била ускраћена духовна храна, подружница је организовала да скупштине у тим покрајинама у својим Дворанама Краљевства гледају снимак конгресног програма.

Молимо се за браћу и сестре у Демократској Републици Конго. Храбри нас библијско обећање о будућности када више неће бити болести (Исаија 33:24).