Јеховини сведоци у Јужној Кореји постоје више од 100 година и слободно исповедају своју веру. Једина тешкоћа с којом се Сведоци суочавају већ дуже време јесте затварање оних који због приговора савести одбијају да служе војску.

Јужна Кореја не признаје право на приговор савести и није омогућила цивилну службу. Зато млади Сведоци који улажу приговор савести на служење војске по правилу добијају затворске казне од 18 месеци. Сваког месеца буде затворено између 40 и 50 Сведока. Након што изађу из затвора, они и даље трпе невоље јер имају криминални досије и на гласу су да избегавају војну службу. Често имају проблема да пронађу посао и имају неповољан положај у друштву.

Проблема имају и мушкарци који су одслужили војни рок али су након тога прихватили библијска учења да воле своје ближње и да не учествују у рату. Пошто су још увек у резервном саставу војске, они трпе прогонства и плаћају новчане казне сваки пут када одбију да учествују у војној вежби.

Савет Уједињених нација за људска права донео је преко 500 одлука у вези с кршењем права приговарача савести у Јужној Кореји, наводећи да се ради о „самовољном затварању“. Такође је навео да се Јужна Кореја „обавезала да ће избегавати слично кршење закона“ у будућности. Решење овог проблема значило би да се слобода савести и вероисповести потпуно поштује у Јужној Кореји.