Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

8. МАРТ 2017.
РУСИЈА

Забрана Јеховиних сведока у Русији неминовна?

Забрана Јеховиних сведока у Русији неминовна?

Руско министарство правде је 21. фебруара 2017. упутило још један захтев Административном центру Јеховиних сведока. Министарство сада захтева од Административног центра да пружи информације о свих 2 277 скупштина Јеховиних сведока широм Русије.

Министарство правде је упутило овај захтев док је по налогу државног тужиоца спровођена истрага Административног центра. Главни предмет истраге била су правна тела која Сведоци користе. Ту спадају и Административни центар и локална правна тела, која скупштине користе да би оствариле право да поседују објекте у којима одржавају верску службу. Министарство правде је своју истрагу закључило 27. фебруара 2017. након чега је саопштило да је Административни центар прекршио закон и да постоје докази о његовој умешаности у „екстремистичке активности“.

Јеховини сведоци широм света веома су забринути за своје сувернике у Русији. Овим последњим поступком, Министарство правде усмерило је своју пажњу на скупштине Јеховиних сведока. На основу недавних потеза власти, Сведоци верују да државни тужилац не само да жели да укине сва правна тела која Јеховини сведоци користе у Русији већ жели да забрани Јеховине сведоке у целој Руској Федерацији.