Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

26. НОВЕМБАР 2014.
ЈАПАН

Сведоци помажу жртвама клизишта у Хирошими

Сведоци помажу жртвама клизишта у Хирошими

ЕБИНА, Јапан. Обилне кишне падавине у Хирошими покренуле су 20. августа 2014. страшна клизишта у којима су настрадале најмање 74 особе, а 1 600 је изгубило дом. Подружница Јеховиних сведока у Јапану извештава да ниједан Сведок није повређен нити је погинуо, иако је оштећено осам кућа Сведока.

Унутрашњост оштећене куће у Хирошими

У року од само три сата, пало је око 220 милиметара кише по квадратном метру, због чега је настала огромна штета, тако да је влада ове земље хитно покренула акцију спасавања. Тамошња подружница Јеховиних сведока одмах је оформила одбор за хуманитарну помоћ и организовала да добровољци помогну у рашчишћавању. Током рашчишћавања, добровољци су формирали ланац и једни другима додавали кофе пуне прљавштине и песка које је вода нанела у куће. Такође су дезинфиковали очишћене делове и сачували све употребљиве ствари.

Сведоци рашчишћавају блато и муљ из једне куће

Државни лист Yomiuri Shimbun забележио је шта је урадила једна Јеховина сведокиња која је преживела ову катастрофу. Кајоко Накамизо из насеља Јаги, у градском округу Асаминами, „куцала је на врата свим комшијама да би видела да ли су безбедни“. Кајоко је спасла једног комшију и помогла другима да побегну из погођеног подручја.

Ичики Мацунага, портпарол Јеховиних сведока у Јапану, изјавио је: „Саосећамо са свима који су доживели ову невољу. Упркос тешкој ситуацији, настојимо да задржимо позитиван став док се свим силама трудимо да помогнемо суграђанима и пружимо им утеху.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Јапан: Ичики Мацунага, тел.: +81 46 233 0005