Пређи на садржај

24. АПРИЛ 2017.
ЈАПАН

Јеховини сведоци поправили више од 300 домова након земљотреса у Јапану

Јеховини сведоци поправили више од 300 домова након земљотреса у Јапану

Сведоци поправљају оштећени плафон у дому у Кошију

ЕБИНА, Јапан. Јеховини сведоци у Јапану завршили су поправке 348 домова својих суверника. Ти објекти су били оштећени у земљотресима који су 14. и 16. априла 2016. погодили Кумамото. У обнови, која је трајала од јула 2016. до марта 2017, учествовало је око 15 000 добровољаца.

Иако нико од Сведока није страдао у земљотресима, њих 119 је морало да напусти своје домове. Они су у почетку били смештени у 15 Дворана Краљевства, места на којима Јеховини сведоци одржавају састанке. За то време су добровољци рашчишћавали њихове домове.

Шесточлани тим поправља кров на једној кући у граду Чимачи

Од 25. јула 2016, Сведоци су поправљали пукотине у носећим зидовима, подове, унутрашње зидове, кровове и водоводне инсталације које су биле оштећене у земљотресима. Поред тога, заменили су врата, прозоре и клима уређаје.

Поправка оштећене куће у граду Машики

Господин Минору Коно, некадашњи званичник у јапанском Министарству одбране посматрао је како Сведоци обнављају објекте након катастрофе и изјавио: „У послу којим се бавим веома је важно брзо реаговати јер су у питању људски животи. Јеховини сведоци су након земљотреса у Кумамоту веома брзо реаговали и одмах су предузели мере како би помогли угроженима. Када су Сведоци започели са обновом, изненадило ме је то што нису били у питању аматери већ вешти грађевинци који су дошли из целог Јапана да би помогли. Ти добровољци су веома посвећени и марљиви радници.“

Замена оштећених црепова на кући у Кикучи

Допремање бетона за поправку оштећеног темеља куће у Уки

Ичики Мацунага, портпарол Јеховиних сведока у Јапану, изјавио је: „Током неколико протеклих месеци, радили смо на обнови заједно са хиљадама жртава земљотреса у Кумамоту. Практична помоћ коју су наши суверници пружили након ове катастрофе донела нам је непроцењиву утеху и снагу.“

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Јапан: Ичики Мацунага, тел.: +81 46 233 0005