Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

8. ЈУЛ 2016.
ШРИ ЛАНКА

Сведоци помажу жртвама поплава на Шри Ланки

Сведоци помажу жртвама поплава на Шри Ланки

Јеховини сведоци утоварују хуманитарну помоћ у комби

КОЛОМБО, Шри Ланка. У брдовитом подручју Аранајаке на Шри Ланки, око 100 километара од главног града Коломба, обилне кише проузроковале су клизишта која су потпуно уништила неколико села. Ова непогода је угрозила око 350 000 људи, а преко 100 особа је изгубило живот. Обилне кише погодиле су ово подручје 15. маја, а количина падавина која се у року од 24 сата сручила на град Килиночи износила је 373 милиметара по квадратном метру. Власти су изјавиле да је ово најгора природна непогода која је погодила Шри Ланку после цунамија 2004.

Подружница Јеховиних сведока на Шри Ланки известила је да нико од Сведока није погинуо, али је готово 200 особа морало да напусти своје домове. Дворана Јеховиних сведока у Кадуели, месту удаљеном око 15 километара од Коломба, била је два метра под водом.

Добровољци у Дворани Краљевства у Котахени припремају флаширану воду, храну, одећу и лекове

Јеховини сведоци су одмах формирали Одбор за пружање хуманитарне помоћи који се постарао за физичке потребе жртава и пружио им подршку и охрабрење. Дворана Краљевства у Котахени послужила је као складиште за пијаћу воду, одећу и лекове. На стотине Сведока је учествовало у дељењу хуманитарне помоћи не само својим суверницима већ и другима.

Ниду Давид, портпарол Јеховиних сведока на Шри Ланки, рекао је: „И даље се молимо за многобројне породице које су погођене овом трагедијом. Поред тога, помажемо и у чишћењу поплављених кућа, обезбеђујемо храну и набављамо одећу за све који су у потреби. Дарежљивост и спремност наших чланова да помогну је право освежење у овим тешким тренуцима.“

Међународни контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Шри Ланка: Ниду Давид, тел.: 94-11-2930-444