Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

15. МАЈ 2015.
ЧИЛЕ

Сведоци пружају хуманитарну помоћ жртвама поплава у Чилеу

Сведоци пружају хуманитарну помоћ жртвама поплава у Чилеу

Дворана Краљевства у Копијапу била је пуна воде и блата

САНТЈАГО, Чиле. Обилне кише су 25. марта 2015. проузроковале велике поплаве и клизишта у области Атакама, у северном делу Чилеа. То су најгоре поплаве које су у последњих 80 година погодиле ово подручје. Ова непогода је угрозила преко 30 000 људи. Евакуисано је скоро 3 000 људи, а најмање 25 особа је изгубило живот.

Подружница Јеховиних сведока у Чилеу известила је да нико од Сведока није погинуо нити је озбиљније повређен. Међутим, уништено је седам кућа Сведока, а на десетине је оштећено. Две дворане Јеховиних сведока су оштећене, а једна је потпуно уништена.

Град Дијего де Алмагро претрпео је велику штету услед поплава

У граду Копијапо, који је највише страдао у поплавама, Јеховини сведоци су основали Одбор за хуманитарну помоћ како би прикупили информације и организовали рашчишћавање терена. Подружница је послала једног свог представника да би Сведоцима из погођеног подручја пружио подршку и охрабрење у духовном и емотивном смислу. Сведоци из градова Антофагаста, Арика, Икике, Калама, Калдера и Ла Серена одмах су послали хуманитарну помоћ својим суверницима.

Сведоци сакупљају хуманитарну помоћ у Дворани Краљевства у граду Алто Осписио и шаљу је у погођена подручја

Џејсон Рид, портпарол Јеховиних сведока у Чилеу, изјавио је: „Саосећамо са жртвама ове непогоде и спремни смо да пружамо помоћ око рашчишћавања и обнове оштећених објеката докле год је то потребно. Такође ћемо пружати утеху и охрабрење свима који су погођени овим разорним поплавама.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Чиле: Џејсон Рид, тел.: +56 2 2428 2600